OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Osnovci iz Lužničke doline sa ponosom predstavili Užice na festivalu „Ruska pesma“

Osnovci iz Lužničke doline drugu godinu za redom predstavljali su Užice na petom Muzičkom festivalu „Ruska pesma“ koji se održao u Ruskom centru za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu, na Međunarodni dan zaštite dece, 1. juna. Hor OŠ „Midorag Miliovanović Lune“ za ovaj nastup pripremala je nastavnica ruskog jezika Rujka Mrdak.

Vrlo zapažen nastup od strane publike i žirija, poslužio je i kao ohrabrenje deci koja uče ruski jezik, ali i doneo nova iskustva i nova poznanstva. Pored predstavnika Užica, na ovom festivalu učestvovala su i deca iz Novog Sada, Kruševca i Beograda, a stručni žiri sastavljen od eminetnih stručnjaka i predstavnika abmasade Ruske federacije odlučio je da titulu pobednika dodeli horu Kulturnog centra Kruševac, ali su svi učesnici dobili i prigodne nagrade i zahvalnice.

Ove godine, pored takmičarskog dela programa, organizovane su radionice iz pevanja i plesanja u Beogradu i Sremskim Karlovcima na kojima su vodeći pedagozi Dečijeg muzičkog pozorišta „DoMiSol“, Natalija Sultanova i Nikolaj Čemošencev predstavili svoju metodiu rada sa decom.

Organizatori V Takmičarskog festivala „Ruska pesma“ bili su: predstavništvo Rosotrudiničestva u Srbiji, Koordinacioni savet ruskih sunarodnika, uz partnerstvo kompanije,generalnog sponzora, „Lukoil Srbija.

Izvor:pasaz.rs/Milunka Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Otvaraju se nove fabrike u Zapadnoj Srbiji: Čačku, Požegi, Ivanjici i na Maljen

Oglasna Tabla

Nađa, devojka koja je oduševila obradama Mocartovih dela: Uzor mi je Dučić, ali gradim svoj stil

Oglasna Tabla

Uređuje se Memorijalni kompleks Kadinjača – Nove staze za bezbednije kretanje posetilaca

Oglasna Tabla

Kako izgleda junski školski raspored, ko prvi “greje” klupe i zašto

Oglasna Tabla

Zlatiborski hoteli počeli sa radom (VIDEO)

Oglasna Tabla

„Hajdučka tepsija“ – Izvrsno jelo naših predaka

Oglasna Tabla

LU Zlatibor: Nadoknada štete od divljih svinja prema propisima

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 30. maj

Oglasna Tabla

Jedna od najvećih srpskih sredonjovekovnih svetinja nalazi se u samom centru Arilja: Plavi anđeo pleni lepotom od 13. veka

Oglasna Tabla