ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Основац из Алексинца поделио целу породичну уштеђевину другарима, родитељи приметили да су деца „пуна пара“

Другаре је почастио и пицом и колачима.

Један ученик четвртог разреда основне школе „Вожд Карађорђе“ у Алексинцу породичну уштеђевину поделио је својим школским друговима. Према незваничним информацијама ради се о суми од око 3.000 евра, која је враћена његовој породици након што су родитељи његових другова приметили да су им деца пуна пара које нису од њих добили.

Да у овим наводима има истине индиректно је потврдило и руководство школе наводима да се ради о „приватној ситуацији између родитеља која је превазиђена добром сарадњом“.

Према наводима једног родитеља чије дете похађа ову образовну установу, тинејџер је у школу донео три хиљаде евра породичне уштеђевине коју је одлучио да подели са друштвом.

– Делио је другарима и другарицама из свог разреда новац, свако је добио од педесет до 100 евра. Децу је водио на пицу и колаче. За ово се сазнало тек када су родитељи у џеповима деце нашли новац. Деца су крила истину од родитеља све док се није укључила директорка школе. Након родитељског састанка, сав новац је враћен малишановој породици – рекао је овај Алексинчанин.

Коментар ових навода затражили смо од школе али смо добили само штуро саопштење које није демантовало догађај.

– Основна школа „Вожд Карађорђе“ неће коментарисати приватну ситуацију између породица својих ученика која је превазиђена добром реакцијом родитеља. Школа ће наставити васпитно деловање и пружити подршку деци и родитељима свим расположивим ресурсима. С обзиром на то да се ради о малолетницима, унапред молимо медије да воде рачуна о начину пласирања вести као и о најбољем интересу деце која живе у малој средини – наведено је саопштењу ове образовне установе достављеном новинарима.

Телеграф

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило