ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Osnivaju se zdravstveni centri u Prijepolju i Priboju

Uredbom Vlade Srbije o planu mreže zdravstvenih ustanova, predviđeno je osnivanje Zdravstvenog centra Prijepolje, u čijem sastavu će se pored Opšte bolnice Prijepolje i Doma zdravlja Prijepolje, naći i domovi zdravlja Sjenica i Nova Varoš.

Uredba je stupila na snagu 30. januara i predviđa da u Zlatiborskom upravnom okrugu postoje Zdravstveni centri Užice, Priboj i Prijepolje. U okviru Zdravstvenog centra Užice naći će se Opšta bolnica Užice i domovi zdravlja u Užicu, Čajetini, Arilju, Bajinoj Bašti, Kosjeriću i Požegi. Zdravstveni centar Užice će tako raspolagati sa 820 posteljnih mesta.

Zdravstveni centar će biti osnovan i u Priboju, a obuhvatiće Opštu bolnicu Priboj i Dom zdravlja Priboj, sa ukupno 110 kreveta, navodi portal Zlatiborske novine.

Zdravstveni centar Prijepolje raspolagaće sa ukupno 230 postelja, i to sa 170 u Prijepolju i po 30 u domovima zdravlja Sjenica i Nova Varoš.

Pored ova tri zdravstvena centra, na području Zlatiborskog okruga postojaće Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma “Zlatibor” Čajetina sa 72 ležaja, Zavod za javno zdravlje Užice i Apotekarska ustanova Užice, za grad Užice i opštine: Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina.

Izvor: sandzakpress.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа