12.2 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Osnivači Nušićijade pozivaju na manifestaciju

Ivanjica – Odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 05.06.2015. godine, festival „Nušićijada“ je određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za opštinu Ivanjica, navodi se u saopštenju koje su organizatori dostavili medijima, zbog kako tvrde, pokušaja unošenja zabune od strane nekih udruženja. U saopštenju se navodi:

„Kulturna manifestacija „Nušićijada 2018“ održaće se u periodu od 24.08.2018. godine do 26.08.2018. godine u Ivanjici, u organizaciji Opštine Ivanjica, Doma kulture Ivanjica i Turističke organizacije opštine Ivanjica.

Odlukom Skupštine opštine Ivanjica, u oktobru 2009. godine, obnovljen je festival „Nušićijada“.

Odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 05.06.2015. godine, festival „Nušićijada“, je određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za Opštinu Ivanjica.

Udruženje građana KudeS učestvovalo je u obnovi i bilo deo same organizacije festivala „Nušićijada“, a predstavnik udruženja KudeS je samim podnošenjem ostavke u Organizacionom odboru kulturne manifestacije „Nušićijada 2018“ isključio isto iz svih aktivnosti na organizaciji i realizaciji navedene manifestacije.

Kako bi se izbeglo dovođenje u zabludu građana, Opština Ivanjica, ovim putem, kao izvorni osnivač i pokrovitelj manifestacije „Nušićijada“, poziva sve građane da posete kulturnu manifestaciju „Nušićijada 2018″, a medije da posete, isprate, odnosno uzmu aktivno učešće u promociji iste“, rečeno je u saopštenju.

Inače  udruženje KudeS pokušalo je da ovu manifestaciju premesti u Beograd tvrdeći da je njihova ali se lokalna samouprava usprotivila. Podršku ovoj manifestaciji daće i  Nušićev unuk koji će se pojaviti na Nušićijadi u Ivanjici narednog vikenda.

Izvor: GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nega bebinog pupka – kako da bude mnogo lakše i jednostavnije

Oglasna Tabla

Tunel Kadinjača jedino rešenje za spajanje Podrinja sa centralnom Srbijom

Oglasna Tabla

Radionica dokumentarnog filma za srednjoškolce u Užicu i Beogradu

Oglasna Tabla

Seminar: Vedske-poljoprivrede i baštanske metode

Oglasna Tabla

Carina odolela vekovima, može li i vozilima

Oglasna Tabla

Danas prognoziran najtopliji 21. oktobar u poslednjih 90 godina

Oglasna Tabla

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla