Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Осмаци се изјашњавају о трећем тесту од 1. до 30. децембра

Министарство просвете је саопштило да се од 1. до 30. децембра ученици осмог разреда могу изјаснити о избору предмета за трећи тест на завршном испиту.

Ученици који у школској 2022/23. години завршавају осми разред моћи ће од 1. до 30. децембра 2022. године да се изјасне који ће тест, од пет понуђених предмета (биологија, географија, историја, физика или хемија), радити као трећи на завршном испиту, наводи се у саопштењу Министарства.

Како се додаје, ученици могу да се изјасне на два начина: писаним путем у школи или електронским путем, на порталу Моја средња школа.

Уколико се ученик након изјашњења предомисли, односно жели да промени предмет који ће полагати на трећем тесту, то ће моћи да учини у школи до 1. фебруара 2023. године.

„С обзиром на промену концепта полагања трећег теста на завршном испиту, промењен је и концепт бодовања. Ученик може да оствари највише 14 бодова на тесту из српског језика, односно матерњег језика, 14 бодова на тесту из математике и 12 бодова на трећем тесту“, истиче се у саопштењу.

Завршни тест на крају основне школе полаже се решавањем три теста из: српског/матерњег језика, математике и теста по избору ученика из наставних предмета: биологија, географија, историја, физика и хемија.

РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА