20.8 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

OSLIKANI VOZ ĆE 10 DANA SAOBRAĆATI OD KRALJEVA DO UŽICA

Umesto od Beograda do Kosovske Mitrovice, „Srpski voz“ od četvrtka saobraćaće na novoj trasi, od Kraljeva do Užica, saopštilo je preduzeće Srbija-voz. Polasci voza su iz Kraljeva u 3.55, 6.05 i u 16.30, po važećem redu vožnje.

„Građani ovog dela Srbije biće u prilici da se voze i vide ukrašeni voz sa motivima srpske kulturne baštine sa Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Srbija-voza.  Najavljeno je da će o narednim relacijama na kojima će taj voz da saobraća javnost biti blagovremeno obaveštena. Taj voz je 14. januara krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici i zaustavljen je u Raškoj i vraćen za Beograd posle informacija u medijima da je pruga na Kosovu minirana.

Na vozu je ispisano na dvadesetak jezika „Kosovo je Srbija“. Kako je istakla za Blic ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ta odluka, da voz opet saobraća, ali na drugoj trasi, doneta je iz ekonomskih razloga.
„U vremenu kada sprovodimo reformu železnice, koja je prioritet Vlade i koju podržavaju sve međunarodne finansijske institucije, moramo ekonomski da se ponašamo“, rekla je ona napominjući da novi vozovi plaćeni 100 miliona dolara ne smeju da stoje i prave trošak već treba da prevoze putnike i prave profit.

Izvor: b92

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla