13.3 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

OŠ „SLOBODAN SEKULIĆ“ NA SAJMU OBRAZOVANJA – PRIMER DOBRE PRAKSE

U četvrtak, 27. oktobra 2016. godine na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Hali 2B Beogradskog sajma, posetiocima Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava obratilo se deset osnovnih škola koje su ponele „titulu uspešnih“ na nivou cele Srbije: OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša, OŠ „8. oktobar“ iz Vlasotinca, OŠ „Slobodan Sekulić“ iz Užica, OŠ „Bane Milenković“ iz Novog Sela (Vrnjačka Banja), OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca, OŠ „Sonja Marinković“ iz Novog Sada, OŠ „Branko Radičević“ iz Pančeva, OŠ „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove, OŠ „Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka i OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Beograda.

14939552_10154689982159740_6728223296143448617_o

Kao rezultat projekta „3P – Prepoznaj, promoviši i proširi“, realizovanog u saradnji sa Unicefom, Institutom za psihologiju, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pomenute škole prepoznate su kao pozitivni primeri škola, koje su samostalno razvile dobre prakse i modele obrazovanja. Predstavnici svake od škola, među kojima su bili učenici, nastavnici, stručni saradnici i direktori, prisutnima su kroz scenski nastup, pesmu i ples, prezentacije, slike, kratke filmove i štampani materijal, predstavile svoj model uspeha i planove za dalji razvoj i unapređivanje rada škole. Kao nastavak svojih aktivnosti, ove škole deliće svoja iskustva sa drugim školama kao deo projekta SHARE, koji za cilj ima unapređenje kvaliteta rada škola putem horizontalnog učenja.

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković je uručila školama pohvale Ministarstva za uspešan rad i unapređivanje obrazovanja. Prisutnima su se obratili i Aleksandar Baucal, idejni tvorac 3P projekta i Gordana Čaprić, zamenica direktora Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

output_sm3ln4

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla

Recept za “srpski kavijar”: Napravite izvrstan namaz od sira, oraha i belog luka

Oglasna Tabla