19.3 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

„Orkestar Titanik“ najbolja predstava

„Titanik“ nagrađen za najbolju režiju, muziku i kostimografiju a nagrade za glumačke domete dobili Meša Šendelj – Žak i Ekrem Lotrić – Džo.

Predstava „Orkestar Titanik“ je zaokružena umetnička celina u svim elementima dramske umetnosti, počev od relevantnog teksta, preko moderne režije, dostojnog vizuelnog identiteta i značajnih glumačkih dometa.

Ovo se kaže u obrazloženju selektora festivala, Vladimira Cvejića, kojom je «Titanik» po tekstu Hrista Bojčeva, u režiji Marije Barna Lipkovska, proglašen najboljom predstavom viđenom na ovogodišnjem Festivalu. Titanik će, shodno tome, dići jedra i u junu otputovati na Republički festival koji će se održati u Kuli, gde će predstavljati domete pozorišnog amateruzma ovog dela Srbije.

No, osim laskave titule najbolje predstave Festivala, «Orkestar Titanik» je poneo i niz drugih nagrada. Rediteljka, Barna Likovski deliće nagradu za najbolju režiju sa rediteljkom Ivanom Terzić koja je režirala predstavu,,Hajde da ne žmurimo“, Pozorišta ,,Janko Veselinović“ iz Bogatića.

U glumačkom smislu najviše domete postigli su Meša Šendelj – Žak i Ekrem Lotrić – Džo, dok je Ivona Bulatović nagrađena za najbolju kostimografiju. Nagrada za najbolju muziku takođe je otišla u ruke Damira Rondića i rediteljke Barna Lipkovske, za predstavu „Orkestar Titanik“.

Nagrade će biti uručene večeras, u zadnjoj noći Festivala, nakon revijalno izvedene ovogodišnje premijere Doma kulture, „Šta je sobar video“ u režiji Amara Mešića.

Izvor: listpolimlje.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Oglasna Tabla

Vozači kamiona i autobusa neće moći da rade ako do kraja godine ne nabave ovaj dokument

Oglasna Tabla

Ministar Šarčević prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u Sevojnu

Oglasna Tabla