Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

„Orkestar Titanik“ najbolja predstava

„Titanik“ nagrađen za najbolju režiju, muziku i kostimografiju a nagrade za glumačke domete dobili Meša Šendelj – Žak i Ekrem Lotrić – Džo.

Predstava „Orkestar Titanik“ je zaokružena umetnička celina u svim elementima dramske umetnosti, počev od relevantnog teksta, preko moderne režije, dostojnog vizuelnog identiteta i značajnih glumačkih dometa.

Ovo se kaže u obrazloženju selektora festivala, Vladimira Cvejića, kojom je «Titanik» po tekstu Hrista Bojčeva, u režiji Marije Barna Lipkovska, proglašen najboljom predstavom viđenom na ovogodišnjem Festivalu. Titanik će, shodno tome, dići jedra i u junu otputovati na Republički festival koji će se održati u Kuli, gde će predstavljati domete pozorišnog amateruzma ovog dela Srbije.

No, osim laskave titule najbolje predstave Festivala, «Orkestar Titanik» je poneo i niz drugih nagrada. Rediteljka, Barna Likovski deliće nagradu za najbolju režiju sa rediteljkom Ivanom Terzić koja je režirala predstavu,,Hajde da ne žmurimo“, Pozorišta ,,Janko Veselinović“ iz Bogatića.

U glumačkom smislu najviše domete postigli su Meša Šendelj – Žak i Ekrem Lotrić – Džo, dok je Ivona Bulatović nagrađena za najbolju kostimografiju. Nagrada za najbolju muziku takođe je otišla u ruke Damira Rondića i rediteljke Barna Lipkovske, za predstavu „Orkestar Titanik“.

Nagrade će biti uručene večeras, u zadnjoj noći Festivala, nakon revijalno izvedene ovogodišnje premijere Doma kulture, „Šta je sobar video“ u režiji Amara Mešića.

Izvor: listpolimlje.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pre 30 godina, đačke torbe su bile lakše, ali je znanje bilo veće

Oglasna Tabla

Odmalena sam stoku voleo, hit-video iz Požege: Dragan je lep, mlad i domaćin, ali neoženjen! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Plaćaćemo kauciju za jogurt i mleko: Vlada Srbije objavila nacrt izmena i dopuna Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu

Oglasna Tabla

Maminin stopama: Bronza za Kalinu Bogojević

Oglasna Tabla

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Danas su Zadušnice

Oglasna Tabla