6 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

ORKESTAR MARKA GLIGORIJEVIĆA POBEDNIK 44. SABORA TRUBAČA NA ZLATIBORU

Po oceni stručnog žirija pobednik 44. Sabora trubača Zapadne Srbije je orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte. Najbolji trubač – memorijalna nagrada Mićo Petrović pripala je Janku Jovanoviću iz orkestra Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića iz Požege. Najbolji trubač, po oceni žirija publike i novinara je Ivan Jovanović iz orkestra Ivana Jovanovića iz Užica, a za najizvornije muziciranje nagrađen je orkestar Stefana Markovića iz Bajine Bašte.

Gledate Sabor trubača na Zlatiboru 🎺Prijatelj prenosa: Valjevsko pivo – Ваљевско пиво

Gepostet von UŽICE – OGLASNA TABLA am Sonntag, 30. Juli 2017

Broj orkestara koji su se plasirali za finalno takmičenje 57. Sabora trubača u Guči, koje će se održati 12. avgusta, znaće se posle odluke predtakmičarskog odbora Dragačevskog sabora trubača u Guči.

Odluku o pobednicima doneo je stručni žiri u sastavu: Nikola Mijailović, profesor trube iz Beograda, Ivan Jovanović, profesor trombona i baritona iz Beograda i Aleksandra Veljović, etnomuzikolog iz Kragujevca. Za najbolje odsviranu pesmu ove godine nagrađen je orkestar Branka Ostojića iz Karana. Najbolji tenorista je Goran Popović iz orkestra Marka Gligorijevića.Najbolji basista je Milijan Sretenović iz orkestra Branka Otrubaci 1stojića, a najbolji bubnjar je Dejan Milčanović iz orkestra Igora Mitrića.

Centralna manifestacija Sabora trubača otpočela je „Trubačkom budulicom“ koja je u ranim jutarnjim satima krenula od Zlatibora ka Čajetini, najavljujući i pozivajući meštane i turiste na ovaj jedinstveni događaj. U 16 časova na Tić-polju održan je defile šest trubačkih orkestara, koliko ih se i takmičilo za prolazak u Guču. Ovogodišnji Sabor tradicionalno je otvoren himnom Zlatiborskog sabora –Zlatibore moj zeleni bore, koju je izveo orkestar Marka Gligorijevića zajedno sa svim orkestrima- učesnicima Sabora.

Takmičarskom danu prethodila je Smotra izvornog narodnog stvaralaštva, koja je održana u subotu-veče na Tić polju. U programu su učestvovale pevačke grupe „Šljivovica“ i „Raspevani Zlatibor“ Rožanstvo, KUD „Zlatibor“ iz Čajetine, KUD „Đido“ Bogatić, frulaš Aco Marković iz Sirogojna i trubački orkestri Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića iz Požege. trubaci 3

Organizator ove tradicionalne kulturno turističke manifestacije je Sportski centar Čajetina, a stalni pokrovitelj je opština Čajetina. Generalni pokrovitelj je „Valjevska pivara“, a generalni sponzori su Apartmansko naselje „Zlatiborski konaci“ i Agencija za turizam, nekretnine i menjačnica „Zlatibor turs“.

Ovogodišnje saborovanje završeno je koncertom Miroslava Ilića.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krčma Sirogojno (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetlana je napustila posao programera, sada gaji krave na Zlataru i nije se pokajala

Oglasna Tabla

Dejan Petrović sa svojim Big bendom napravio haos u Centru „Sava“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prodata „Budimka“

Oglasna Tabla

Danas je Svetski dan deteta

Oglasna Tabla

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla