ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Организован превоз до СтаПАРКА

Туристичка организација Ужице обавештава заинтересоване суграђане и посетиоце да ће петком суботом и недељом бити организован превоз до Археолошког парка СтаПАРК. Комби „Бечеј превоза“ ће до СтаПАРКА ићи у терминима од 15.30, 17.00 и 18.30 часова а полазиће са Градске плаже (са места одакле је кретао туристички возић). Цена повратне карте је 100 динара.

Археолошки парк „СтаПАРК“ је отворен за посете петком, суботом и недељом, од 15 до 20 часова. Улаз и обилазак неолитског насеља у пратњи водича су бесплатни. Вођени обилазак подразумева причање приче о неолиту, условима живота и рада у овом периоду, карактеристикама привређивања и обилазак неолитских кућа са сценама које приказују припремање хране у периоду неолита, израду керамике, религијску сцену у неолиту, обраду коже и израде оруђа. Обилазак подразумева обилазак полуземунице и постављених пећи за печење керамике на отвореном и завршава се у интерпретацијском центру са сувенирницом.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА