ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Организациони одбор протеста Ужице против насиља саопштење за медије и позив на протест

Поштовани суграђани,

Позивамо Вас на протесни скуп “Ужице против насиља“, који ће се одржати у четвртак 06. 07. 2023. године на платоу испред Градске куће с почетком у 19:00х.
Власт и даље одбија да усвоји оправдане захтеве грађана и наставља с промоцијом насиља и на националном и на локалном нивоу. Бесрамно се таргетирају људи, опозиционим лидерима и јавним личностима које су стале на страну народа цртају се мете на челу, позива се на линч, прогон и прави се хајка на породице чији чланови говоре на протестима, као што је то случај са нашим суграђанима породицом Цицварић. У Скупштини и у медијима дириговано креће и хајка, уз салве лажних оптужби на независне невладине организације, удружења грађана и покрете, којима је једина заједничка одредица та да нису под њиховим патронатом, а који деценијама активно учествују на изградњи цивилног друштва, промовишу демократију, боре се против насиља или се баве образовањем, заштитом животне средине итд… Захваљујући деценијском раду, ентузијазму и деловању ова
удружења су остварила озбиљне и мерљиве резулте захваљујући којима уживају поверење грађана у својим заједницама, а то је оно што у ствари недемократској СНС власти највише смета.
Све набројано нису вредности по којима желимо да живимо нити су то вредности једне европске државе у XXИ веку, зато дођите зато да покажемо да желимо хитне и корените промене и живот у друштву, покажимо да да се глас грађана мора уважити и заштитимо наше суграђане, јер сутра то може бити било ко од нас или наших најближих. Овог четвртка протесту се и борби против насиља придружију се и представници невладиних удружења, покрета и локалних одбора опозиционих странака из Западне Србије: Иницијатива за Пожегу, За чист Косјерић, Сувоборска греда, Један тим Лучани, Форца, Либерграф и Заштитимо Добрињу, који долазе да нам пруже подршку. Заједно смо јачи!!!
Понесите пиштаљке, транспаренте, сви су добродошли!!!

Организациони одбор протеста “Ужице против насиља”

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА