26.6 C
Uzice
август 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZDRAVLJE

ORAH KAO LEK

Poznato je da je plod oraha izuzetno zdrav, međutim, sada možete iskoristiti i njegove listove i ljusku.

Čaj od oraha

Ovaj čaj se koristi kod problema sa zatvorom, kada neamte apetit ili kada treba da pročistite krv. Veoma je dobar kada treba da se reguliše nivo šećera u krvi i dobar je protiv žutice. Čaj može da se koristi za ispiranje usne duplje i kod bolesti desni.

Jednu kašku sitno isečenih svežih listova oraha poparite sa 2,5 dcl vode i ostavite da odstoji 10 minuta, potom procedite i popijte.

Čaj za ispiranje

Kašiku punu sitno iseckanih svežih listova oraha potpariti sa 2,5dcl vode i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Ovako spremljen čaj koristite za ispiranje zagnojenih noktiju na nogama i rukama, ako imate neke kraste,kako na koži tako i na glavi, a odličan je kod lečenja šuge.

Rakija od oraha

20 zelenih oraha iseći na četvrtine i staviti u bocu sa širokim grlićem pa preliti sa litrom kvalitetne domaće rakije i to tako da ih rakija prekrije sa dva do tri prsta. Dobro zatvorenu bocu držati 4 nedelje na suncu ili toplom mestu, posle toga tečnost procediti.

Ovako pripremljenu rakiju koristite za pročišćavanje jetre i krvi. Ova rakija odlično otklanja slabost želuca, truležne bakterije iz creva a pokazala se dobrom i kod bolesti guste krvi.

Dodavanjem jedne kafene kašičice ove rakije, u čaj od lista oraha, dobijamo odlično sredstvo za tretiranje vašljivosti glave, uklanjanje akni, gnojnih osipa po koži, znojenja nogu (dodati litar vode pa koristiti kao kupku) a odlično je sredstvo kod pojačanog vaginalnog sekreta. Ovo sredstvo odlično leči promrzline. Pokazalo se veoma uspešno i kod opadanja kose gde se utrljavanjem ovakvog rastvora podstiče oporavak i jačanje korena kose a ujedno i podstiče rast nove.

Izvor:herbanatura.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zov iz dela porodice koju gubimo: „Počnite da paničite“

Oglasna Tabla

Više pokušaja vantelesne oplodnje o trošku države

Oglasna Tabla

Moguće povećanje plata u javnom sektoru u proseku za sedam odsto

Oglasna Tabla