ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Општина Лучани подстиче наталитет: 100.000 динара за сву новорођенчад

Лучани – У Лучанима је заменик председника Милош Јовичић данас одржао пријем за родитеље и девет њихових беба рођених у протеклих два месеца, са територије општине Лучани. Свакој од њих, додељена је једнократна новчана помоћ из општинског буџета, у износу од 100 хиљада динара.
Заменик председника је овом приликом истакао да последњих година општина Лучани континуирано ради на реализацији низа активности за подстицај рађању. Поред даривања сваке бебе са 100 хиљада динара, општина Лучани обезбеђује за биомедицински потпомогнуту оплодњу брачним паровима без деце до 300 хиљада динара, бесплатан превоз за децу до осмог разреда, бесплатну кухињу за свако треће и наредно дете школског узраста у породици, стипендира ђака генерације, дарује вуковце, дели аутоседишта за најмлађе…

Милош Јовичић је такође рекао да се у општини Лучани годишње роди између 140 и 150 – торо деце и да је неопходно радити на побољшању услова живота, како у варошицама Гучи и Лучанима, тако и на сеоском пордучју. Градићемо нове полигоне и игралишта за децу, да што више деце и омадине задржимо у нашој општини. Ове године су планирани радови на енергетској ефикасности вртића у Гучи где су прошле године дограђене две собе, тако да у Гучи више немамо деце на чекању. У вртићу у Лучанима се ради доградња 200 квадратних метара новог простора, па се надамо да ће и лучански вртић коначно добити довољно простора и капацитета да прими сву децу из Лучана и околине.
Слободанка Вукићевић, вд начелника Општинске управе је истакла да ће у поступку остваривања права и потреба новорођених малишана као и њихових родитеља, Општинска управа интензивно радити на све квалитетнијој услузи за ову, за општину Лучани, несумљиво најзначајнију популацију.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА