OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Општина Лучани подстиче наталитет: 100.000 динара за сву новорођенчад

Лучани – У Лучанима је заменик председника Милош Јовичић данас одржао пријем за родитеље и девет њихових беба рођених у протеклих два месеца, са територије општине Лучани. Свакој од њих, додељена је једнократна новчана помоћ из општинског буџета, у износу од 100 хиљада динара.
Заменик председника је овом приликом истакао да последњих година општина Лучани континуирано ради на реализацији низа активности за подстицај рађању. Поред даривања сваке бебе са 100 хиљада динара, општина Лучани обезбеђује за биомедицински потпомогнуту оплодњу брачним паровима без деце до 300 хиљада динара, бесплатан превоз за децу до осмог разреда, бесплатну кухињу за свако треће и наредно дете школског узраста у породици, стипендира ђака генерације, дарује вуковце, дели аутоседишта за најмлађе…

Милош Јовичић је такође рекао да се у општини Лучани годишње роди између 140 и 150 – торо деце и да је неопходно радити на побољшању услова живота, како у варошицама Гучи и Лучанима, тако и на сеоском пордучју. Градићемо нове полигоне и игралишта за децу, да што више деце и омадине задржимо у нашој општини. Ове године су планирани радови на енергетској ефикасности вртића у Гучи где су прошле године дограђене две собе, тако да у Гучи више немамо деце на чекању. У вртићу у Лучанима се ради доградња 200 квадратних метара новог простора, па се надамо да ће и лучански вртић коначно добити довољно простора и капацитета да прими сву децу из Лучана и околине.
Слободанка Вукићевић, вд начелника Општинске управе је истакла да ће у поступку остваривања права и потреба новорођених малишана као и њихових родитеља, Општинска управа интензивно радити на све квалитетнијој услузи за ову, за општину Лучани, несумљиво најзначајнију популацију.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla