ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Општина Чајетина улаже у нове спортске терене

– Златибор је изузетно погодан за припреме спортских екипа, за здравствени туризам, за рековалесценте и ми припремамо инфраструктуру за будући период, за клијентелу која већ долази и надамо се да ће када ово завршимо долазити у знатно већем броју, спортске екипе из Србије и иностранства. Управо те иностране екипе траже услове какви постоје у другим европским туристичким центрима и ми се интензивно спремамо да им то и понудимо, изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, најављујући нову општинску инвестицију у области спортског туризма.
Стаматовић је нагласио да су почели радови на уређење земљишта иза хотела Торник а уз трасу златиборске гондоле, и да ће се већ за годину дана ту налазити 20 спортских терена, што на отвореном, што у затвореном, са чиме ће Златибор, на пример, моћи да парира турском летовалишту Анталија које је тренутно у европском врху са понудом за припреме спортских екипа. Такође, са завршетком овог нашег пројекта изградње додатних спортских терена на Златибору ни домаће екипе неће морати да иду у Турску или у Словенију, већ ће те исте, ако не и боље, услове имати и у својој земљи, на Златибору.
Што се тиче смештаја, Златибор већ сада може да пружи такве услове и само је потребно да надоградимо нашу спортску инфраструктуру, за шта смо предвидели инвестицију од 10 милиона евра која ће се реализовати у фазама. Тренутно су већ два терена завршена, а још два се граде – закључио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа