11.3 C
Uzice
септембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OPŠTINA ČAJETINA PROTIV PRIVATIZACIJE SB „ČIGOTA“

Iz opštine Čajetina poručuju da se protive privatizaciji Specijalne bolnice Čigota, kao što su to i uradili i prošle godine, kada je objavljen spisak banja, koje su predmet privatizacije. Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, kaže da će ova lokalna samouprava iskoristiti sve zakonske mogućnosti da stopira ovu privatizaciju. Kako Stamatović tvrdi, privatizacijom Čigote postoji opasnost da se promeni namena ove zdravstvene ustanove. On navodi da se budući vlasnici sigurno neće baviti lečenjem, već će i objekat i njegovu parcelu koristiti za neke druge sadržaje.

„Opština Čajetina je i prilikom prethodne najave za privatizaciju banjskih lečilišta uputila protest i na skupštini smo doneli odluku o tome. I sada ćemo to isto uraditi, kako bi potvdili naš stav. Napravićemo i anketu naših građana i turista koji dolaze na Zlatibor, i koji se sigurno protive da se na ovakav način privatizuje institut, koji je sinonim razvoja Zlatibora i zdravstvenog turizma“, kaže Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Specijalna bolnica Čigota je referentna ustanova za dijagnostiku i lečenje oboljenja štitne žlezde i metabolizma i kao takva, jedinstvena je po obimu i strukturi medicinskih i zdravstveno turističkih usluga, kako i našoj, tako i u zemljama u okruženju, kaže dr Željko Stakić, direktor Čigote.

„Moram da istaknem usluge iz oblasti nuklearne medicine, koja je retka grana medicine u Srbiji. Bavimo se dijagnostikom i terapijom velikog broja oboljenja, a naročito lečenjem pacijenata nakon operacije štitne žlezde“, navodi dr Željko Stakić.

Dr Stakić ističe da je mišljenja da Čigota, sa ovakvom uslugom, treba da ostane deo srpskog zdravstvenog sistema. Posebno ističe brend ove ustanove, a to je Čigota program, koji je jedinstven program u Evropi, i to sa svojim rezultatima i trajanjem od već 27 godina. Čigota je takođe jako važan faktor razvoja i Zlatibora i celog okruga, kao i razvoja zdravstvenog turizma, navodi dr Stakić.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

output_bkzdes

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla

Oko 90 odsto stambenih kredita u švajcarskim francima prebačeno u evre

Oglasna Tabla

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Oglasna Tabla