ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Општина Чајетина победник конкурса „Екоопштина“ у категорији „Одрживо управљање отпадом

У среду 12. октобра 2022, у амбасади Француске у Србији организована је свечана додела награда првог конкурса за одрживе градове „Екоопштина”, платформе за размену између локалних самоуправа, предузећа и установа у борби против климатских промена. Општина Чајетина и Град Ужице победници су конкурса у категорији „Одрживо управљање отпадом“.

Конкурс је био намењен свим српским општинама и градовима у 4 категорије: одрживо управљање отпадом, одрживо управљање водом, енергетска ефикасност зграда и паметни градови. Интересовање учесника и партнера,  како француских тако и српских, за ово прво издање пројекта, било је велико; на конкурс је стигло 60 пријава из 35 општина и градова за 4 наведене категорије. Српске школе су представиле 35 пројеката за категорију „Зелена школа“, међу којима је било и 15 пројеката из школа у којима се учи француски језик.

Церемонији доделе присуствовали су представници награђених градова и општина Ужице, Ниш, Крагујевац, Нови Сад, Лесковац, Бачка Паланка, Чајетина, директори школа из Врања и Мионице, као и представници Европске делегације и УНДП. 

Догађај је отворио амбасадор Француске у Србији, Пјер Кошар, а награде су уручили партнери пројекта (Veolia, Decathlon, Saint-Gobain), СКГО и НАЛЕД.

ТО Златибор

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА