Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Општина Чајетина обезбедила бесплатне очне прегледе за своје становнике

У сарадњи са Специјалном офталмолошком болницом „Еликсир“ из Новог Сада и Очном клиником „Фјодоров“ из Калуге у Русији, Општина Чајетина обезбедила је бесплатне очне прегледе за своје становнике, а протеклог викенда прегледе је у просторијама Културног центра на Златибору обавио др Сергеј Сергејевич Жуков, специјалиста за глауком из Русије. До сада је екипа офталмолошке болнице „Еликсир“ долазила неколико пута на Златибор, прегледано је око 400 пацијената, а Општина Чајетина ће и у наредном периоду организовати бесплатне прегледе о чему ће грађани бити благовремено обавештени.

„На Златибору је лепа природа, атмосфера је здрава, а да бисмо били здрави не само телом, већ како бисмо очували и вид, спроводимо овакве превентивне прегледе са жељом да помогнемо пацијентима који тешко долазе до већих центара како би редовно прегледали свој вид. Сусрећемо се са различитим обољењима, почев од једноставнијих као што су коњунктивитис или пресбиопија, али ту су и тешка обољења, као и урођене патологије, чији је развој тешко пратити“ истакао је др Жуков.

Екипа офтамолога је спровела основну дијагностику у оној мери колико је она могућа на терену, одредили су терапију и, уколико је било потребно, препоручили су одређене видове операција. На превентивним прегледима може да се открије обољење у ранијим стадијумима развоја, и самим тим, да се избегну критична стања и када је могуће сачува вид и избегне хируршко лечење.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Медвед на Љубишком путу уплашио возаче (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После бабе „пао” и нарко-деда у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА