ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Општина Чајетина обезбедила бесплатне очне прегледе за своје становнике

У сарадњи са Специјалном офталмолошком болницом „Еликсир“ из Новог Сада и Очном клиником „Фјодоров“ из Калуге у Русији, Општина Чајетина обезбедила је бесплатне очне прегледе за своје становнике, а протеклог викенда прегледе је у просторијама Културног центра на Златибору обавио др Сергеј Сергејевич Жуков, специјалиста за глауком из Русије. До сада је екипа офталмолошке болнице „Еликсир“ долазила неколико пута на Златибор, прегледано је око 400 пацијената, а Општина Чајетина ће и у наредном периоду организовати бесплатне прегледе о чему ће грађани бити благовремено обавештени.

„На Златибору је лепа природа, атмосфера је здрава, а да бисмо били здрави не само телом, већ како бисмо очували и вид, спроводимо овакве превентивне прегледе са жељом да помогнемо пацијентима који тешко долазе до већих центара како би редовно прегледали свој вид. Сусрећемо се са различитим обољењима, почев од једноставнијих као што су коњунктивитис или пресбиопија, али ту су и тешка обољења, као и урођене патологије, чији је развој тешко пратити“ истакао је др Жуков.

Екипа офтамолога је спровела основну дијагностику у оној мери колико је она могућа на терену, одредили су терапију и, уколико је било потребно, препоручили су одређене видове операција. На превентивним прегледима може да се открије обољење у ранијим стадијумима развоја, и самим тим, да се избегну критична стања и када је могуће сачува вид и избегне хируршко лечење.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји