OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Opština Čajetina jedina u Srbiji povećala budžet pre kraja godine

Čajetina – Na četvrtoj sednici aktuelnog saziva SO Čajetina usvojena je izmena i dopuna plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru, usvojena je izmena odluke o usklađenju osnivačkog akta preduzeća „Gold Gondola” Zlatibor kao i predlog rešenja o davanjui saglasnosti na izmene fionasijskog plana preduzeća za ovu godinu. Usvojeno je rešenje o davnju saglasnosti i na druge izmene programa poslovanja Komunalno javnog preduzeća Zlatibor za ovu godinu, kao i odluka o povećanju osnovnog kapitala ovog preduzeća.

Prilivi u budžet su dobri i veći od planiranih, tako da smo uspeli da budemo jedina opština u Srbiji koja je rebalansom povećala budžet, što će omogućiti završetak svih planiranih aktivnosti za ovu godinu. Doneli smo odluku o izradi akcionog plana za rodnu ravnopravnost a pored toga usvojili smo dopunu finansijskog plana za preduzeće „Gold gondola“, isto kao i za Komunalno javno preduzeće, uz odluku o promeni sedišta preduzeća „Gold gondola“ – rekao je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina, osvrćući se na današnju Četvrtu sednicu Skupštine opštine.

Na današnjem dnevnom redu smo imali 35 tačaka, dodao je Đurić, od čega se najveći deo odnosio na uređenje građevinskog zemljišta, s obzirom da smo u prethodnom periodi imali oglas za otuđenje građevinskog zemljišta tj. prodato je 11 placeva. Već ovih dana počinjemo sa pripremama budžeta za narednu godinu i siguran sam da ćemo imati nove kapitalne projekte ali i redovna investiciona ulaganja kao što su izgradnja puteva i ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, dečjih igrališta, biciklističkih i pešačkih staza.

GZS/Foto: Ilustracija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vakcina „Fajzera“ i „Bionteka“ uskoro u Srbiji

Oglasna Tabla

Grad Užice izdvojio 51 milion dinara za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Oglasna Tabla

Novih 246 pozitivnih na COVID 19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Početkom naredne godine smanjivanje plata i otpuštanja u Srbiji

Oglasna Tabla

Kako da pomognete detetu koje pohađa onlajn nastavu da bude uspešnije

Oglasna Tabla

I gastarbajteri će plaćati porez na dohodak! Trbojević: Srpski rečeno obveznici su svi koji ovde imaju stan, porodicu ili firmu

Oglasna Tabla

Država tvrdi da postoje uslovi za rad škola na daljinu, nastavnici poručuju da su prepušteni sami sebi

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza – 2. decembar

Oglasna Tabla

„Sledeća dva vikenda biće zatvaranja“

Oglasna Tabla