Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Opština Čajetina jedina u Srbiji povećala budžet pre kraja godine

Čajetina – Na četvrtoj sednici aktuelnog saziva SO Čajetina usvojena je izmena i dopuna plana detaljne regulacije za izgradnju gondole na Zlatiboru, usvojena je izmena odluke o usklađenju osnivačkog akta preduzeća „Gold Gondola” Zlatibor kao i predlog rešenja o davanjui saglasnosti na izmene fionasijskog plana preduzeća za ovu godinu. Usvojeno je rešenje o davnju saglasnosti i na druge izmene programa poslovanja Komunalno javnog preduzeća Zlatibor za ovu godinu, kao i odluka o povećanju osnovnog kapitala ovog preduzeća.

Prilivi u budžet su dobri i veći od planiranih, tako da smo uspeli da budemo jedina opština u Srbiji koja je rebalansom povećala budžet, što će omogućiti završetak svih planiranih aktivnosti za ovu godinu. Doneli smo odluku o izradi akcionog plana za rodnu ravnopravnost a pored toga usvojili smo dopunu finansijskog plana za preduzeće „Gold gondola“, isto kao i za Komunalno javno preduzeće, uz odluku o promeni sedišta preduzeća „Gold gondola“ – rekao je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina, osvrćući se na današnju Četvrtu sednicu Skupštine opštine.

Na današnjem dnevnom redu smo imali 35 tačaka, dodao je Đurić, od čega se najveći deo odnosio na uređenje građevinskog zemljišta, s obzirom da smo u prethodnom periodi imali oglas za otuđenje građevinskog zemljišta tj. prodato je 11 placeva. Već ovih dana počinjemo sa pripremama budžeta za narednu godinu i siguran sam da ćemo imati nove kapitalne projekte ali i redovna investiciona ulaganja kao što su izgradnja puteva i ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, dečjih igrališta, biciklističkih i pešačkih staza.

GZS/Foto: Ilustracija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

И даље нема конкретног решења за исплату дуговања овогодишњег рода малина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шљивовица уписана на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,Живот уз баријере на путу до успеха“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

11. Међународни фестивал фолклора на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стижу паре од дивиденди: Уколико до сада нисте ништа подизали, на рачуну вас чека 11.700 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан одлуке: Србија игра против Швајцарске за пролаз у осмину финала СП

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатне радионице за жене које желе да покрену сопствени бизнис

ОГЛАСНА ТАБЛА

План одвожења пепела за петак и дане викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА