Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Opština Čajetina ima stabilan budzet, najveći projekti privode se kraju

Čajetina – Na trećoj sednici SO Čajetina usvojena je Odluka o izmenama i dopunama odluke o budzetu opštine Čajetina za 2020. godinu.
Ukupno planirani prihodi i primanja sa prenetim sredstvima, rashodi i izdaci utvrđeni su u iznosu od 2.193.000.000,00 dinara. Ovim izmenama, budzet je uvećan za 116 miliona dinara, u odnosu na prethodnu odluku. Skupština je usvojila i izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Vodovod Zlatibor“, kao i Odluku o izmeni odluke o organizaciji Opštinske uprave Čajetina. Na ovoj sednici, Bojana Božanić sa Zlatibora, imenovana je za direktora JP „Gold gondola Zlatibor“, a nakon završenog konkursa.

Usvojeno je više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica građevinskih parcela, a doneta je i odluka o pribavljanju prostora za proširenje groblja u Šljivovici – Sainovina. Odbornici su usvojili odluke da se sredstvima više investitora izvrše određeni investicioni radovi na Zlatiboru.

Opština Čajetina ima stabilan budzet i on je do sad izvršen sa oko 74 odsto od planiranog, zato naši građani mogu da budu spokojni jer opština Čajetina nema finansijskih problema i već sada može da planira budzet za narednu godinu jer znamo kojim sredstvima raspolažemo, i koje su za nas značajne investicije, a do sada smo najveće projekte već završili ili ih uskoro završavamo, među kojima su svakako pogon za prečišćavanje otpadnih voda, zlatiborska gondola, rekonstrukciuja Kraljevog trga, kupovina sportske hale i hotela na Zlatiboru, rekonstrukcija sportske hale u Čajetini i asfaltiranje brojnih saobraćajnica – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina nakon sednice Skupštine opštine Čajetina.

Deo rekonstrukcije Kraljevog trga na Zlatiboru i postavljanje podnog grejanja ispod njega je pri samom kraju, a uskoro očekujemo završetak pristupnih staza i staza za šetnju, kao i postavljanje urbanog mobilijara – kaže Stamatović, dodajući da ukoliko vremenske prilike u narednih mesec dana budu dozvolile biće završeno i postavljanje osvetljenja u fontani na sredini zlatiborskog jezera ali i klizalište pred zimsku sezonu kao i završetak objekata u centru Zlatibora u kojima će čajetinski proizvođači moći da prodaju suvenire i srodne proizvode.
Briga o zdravlju i socijalni aspekt građana su prioritet i na ovoj sednici je doneta odluka da će opština Čajetina investirati u jedan rendgentski aparat za potrebe Doma zdravlja u Čajetini. Iako je to državna institucija, opština Čajetina je iz svog budzeta izdvajala i izdvaja značajna finansijska sredstva za poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga kroz ulaganje u opremu, nabavku vozila saniteta – istakao je Stamatović.

Naredne godine ćemo se posvetiti izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih saobraćajnica, ali i razvoju turističke infrastrukture i pratećih sadržaja, vodosnabdevanju i izgradnji Sušičkog vrela, kao i završetku Agroindustrijskog centra na Zlatiboru, koji je započet pilot projektom izgradnje mlekare „Naša Zlatka“ u selu Kriva Reka na Zlatiboru – zaključio je Stamatović.

Izvor: GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА