ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Општина Чајетина гради гондолу од Торника до Прибојске бање

Општина Чајетина има амбициозне планове, предвиђене новом Стратегијом развоја, а најважнији је градња гондоле која ће кретати са Торника, а завршавати у Прибојској бањи.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић најавио је новинарима нову фазу у развоју Златибора која обухвата изградњу новог центра Златибора, Златни град око Рибничког језера. То, како је рекао Стаматовић, подразумева изградњу голф терена, као и резиденцијалних вила и хотела, тако да ће тај део планине изгледати много модерније и савременије, саопштила је та општина, пренела је еКапија.

Од језера ка центру насељеног места Златибор се, како је наведено, граде спортски терени, петнаестак у првој фази изградње, првенствено за припреме спортских екипа.

Груби радови на припреми терена су, према речима Стаматовића, већ скоро завршени и у овој години ће се радити на финим радовима, на постављању свих инсталација, хибридне траве са вештачком подлогом, као и на изградњи пратећих садржаја поред самих терена.

„Радимо и на постављању новог цевовода са Сушичких врела у дужини од 17 километара. Већ смо урадили прву половину цевовода и у другој половини године можемо очекивати да вода са Сушичких врела буде на Караули на Златибору“, рекао је Стаматовић.

Додао је да је план да завршетком свих тих радова на Златибору може да борави и милион посетилаца годишње, што подразумева око 10 милиона ноћења.

Најпосећенија планина Србије и региона ће тако, како је наведено, бити сврстана у ред најпознатијих и најпосећенијих планинских туристичких центара Европе.

Бизнис

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА