ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Општина Чајетина добила средства за израду плана развоја

Општина Чајетина остварила је значајан успех у својим напорима за унапређење локалног развоја. На недавној конференцији одржаној у Београду, општина је  је добила пакет мера на пројекту EU Exchange 6, који ће пружити снажну подршку у изради плана развоја.

Поводом доделе укупно 40 пакета стручне подршке за 33 локалне самоуправа у оквиру Програма EU Exchange 6, у петак, 16. јуна 2023. године, организован је скуп у свечаној сали Министарства финансија у Београду.

Овом приликом присутнима  се обратио Саша Стевановић, државни секретар у Министарству финансија, Бојана Тошић, директор Републичког секретаријата за јавне политике, Мартин Клаук, шеф сектора II операција, Делегација Европске уније у Републици Србији и Никола Тарбук, генерални секретар СКГО.

Локалне самоуправе изабране на основу јавног позива, добијају пакете стручне подршке за: израду планова развоја, за израду средњорочних планова, и за унапређење планирања и буџетирања капиталних пројеката локалне самоуправе и то:
•    Пакет подршке за израду плана развоја (8 ЛС): Ћуприја, Чајетина, Голубац, Бајина Башта, Лајковац, Косјерић, Богатић и Свилајнац.
•    Пакет подршке за израду средњорочног плана (10 ЛС): Ковин, Суботица, Лозница, Крупањ, Нови Кнежевац, Бољевац, Нова Варош, Сокобања, Лесковац и Ужице.
•    Пакет подршке за унапређење планирања и буџетирања капиталних пројеката (11 ЛС): Врњачка Бања, Тутин, Власотинце, Нови Пазар, Ариље, Ковин, Сомбор, Рашка, Медвеђа, Зајечар и Бабушница.
•    Пружање стручне подршке ЛС за успостављање/унапређење система функције унутрашње контроле (5 ЛС): Бољевац, Србобран, Лајковац, Врбас и Тутин.
•    Пружање стручне подршке ЛС за успостављање/унапређење функције интерне ревизије (6 ЛС): Трстеник, Оџаци, Кањижа, Тутин, Голубац, Сомбор.

„Програм EU Exchange 6 – Повећање кредибилитета планирања, програмског буџетирања и контроле извршења јавних расхода на локалном нивоу у Србији“, финансира Европска унија у оквиру националног Програма ИПА 2019, реализује се у периоду од септембра 2021. до септембра 2024. године, док је вредност донације ЕУ 2 милиона евра. 

Кључне ресорно надлежне институције на националном нивоу укључене у реализацију Програма су Министарство финансија и Републички секретаријат за јавне политике, уз Министарство за европске интеграције и Министарство државне управе и локалне самоуправе, док је Стална конференција градова и општина (СКГО) имплементациони партнер.

Спровођење Програма EU Exchange6 непосредно је у функцији реформе јавне управе на локалном нивоу и примене прописа из обухвата планског и буџетског система. У оквиру Програма примењују се различити модалитети подршке ЛС на теме од значаја за реформу јавне управе на локалном нивоу.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА