ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Општина Чајетина добија минибус за превоз ученика са села

Комисија Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва доделила је још 26 возила за локалне самоуправе у Србији, међу којима је средства добила и општина Чајетина, која ће минибус користити за превоз ђака на релацији Љубиш-Рожанство-Сирогојно. Уговор са министарством је у име Општине Чајетина, у Палати Србија у Београду, потписала помоћник председника Општине Марија Јеремић, а овај пројекат је спроведен преко Канцеларије за локални економски развој општине Чајетина.
За набавку минибусева је ове године опредељено 182 милиона динара, а на конкурс је стигло укупно 35 пријава. Од 26 локалних самоуправа, девет је пограничних, а три минибуса су отишла на Косово и Метохију – у Зубин Поток, Гњилане и Косовску Каменицу.

Министарство за бригу о селу је за три године спровођења овог програма бесплатним превозом за житеље села са својих територија снабдело 61 локалну самоуправу, а планирано је да на овај начин буде решен проблем превоза за више од 400.000 становника у око 1.200 села. Минибусеви купљени овим средствима, како је предвиђено конкурсним условима, служиће за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго или из села у градско, односно општинско седиште, и на тај начин се становницима села омогућава обављање привредних активности, доступност адекватне здравствене заштите, одлазак у школу најмлађима, спортске и културне активности.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА