OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Општина Чајетина дарује земљиште манастиру Хиландару


 

Данас је Општина Чајетина донела једну од најзначајнијих одлука у историји постојања општине, а то је пренос 70 хектара земљишта на Златибору манастиру Хиландар, у циљу реализације научно-образовних кампова, који би потом прерасли у образовну установу у оквиру система средњошколског образовања Републике Србије. Идеја је да се изгради образовни објекат са интернатом за смештај ученика и теренима за спорт и рекреацију. Ово је први пут да манастир Хиландар добије свој метох (имање) на територији Златиборског округа.Свечана додела ове донације биће уприличена у петак, 8. јула, уз присуство игумана манастира Хиландар архимандрита Методија – најавио је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић након данашње скупштинске седнице.

Осим ове, наставио је Ђурић, обрадили смо још 27 тачака дневног реда и свакако најважнија тачка је била ребаланс буџета за 2022. годину, пошто су средства у буџету повећана за 475 милиона динара, тако да сада укупан буџет износи око 3 милијарде осамсто милиона динара. То није укупна цифра јер велики број инвестиција спроводимо заједно са финансијерима и инвеститорима, тако да ће укупан буџет општине Чајетина бити преко пет милијарди динара, што је највећи буџет по глави становника у читавој Србији.

Највећи део буџетских средстава намењен је за инвестиције, за изградњу путева и улица, за изградњу водовода Сушичко врело и реконструкцију магистралног цевовода од Рибнице до Златибора, за завршетак радова на изградњу резервоара за воду од 2.000 метара кубних на самом Златибору. Затим за изградњу јавне расвете, дечијих игралишта, парковских површина, пешачких и бициклистичких стаза.

Значајан износ средстава ће бити намењен за набавку механизације за комунално јавно предузеће, као и за предузеће „Еко аграр“.
До 1. септембра тј. до почетка нове школске године планирамо завршетак свих радова на изградњи спортске сале у Основној школи „Димитрије Туцовић“ (остало је још прикључење на гас у циљу грејања сале током зимске сезоне), а до краја године ћемо почети радове на изградњи Културног центра у Сирогојну. Урађена је неопходна пројектна документација, а уз средства из локалног буџета, за реализацију овог пројекта добили смо и  одређена средства од Министарства културе – закључио је Ђурић.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla