ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Општина Чајетина дарује земљиште манастиру Хиландару


 

Данас је Општина Чајетина донела једну од најзначајнијих одлука у историји постојања општине, а то је пренос 70 хектара земљишта на Златибору манастиру Хиландар, у циљу реализације научно-образовних кампова, који би потом прерасли у образовну установу у оквиру система средњошколског образовања Републике Србије. Идеја је да се изгради образовни објекат са интернатом за смештај ученика и теренима за спорт и рекреацију. Ово је први пут да манастир Хиландар добије свој метох (имање) на територији Златиборског округа.Свечана додела ове донације биће уприличена у петак, 8. јула, уз присуство игумана манастира Хиландар архимандрита Методија – најавио је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић након данашње скупштинске седнице.

Осим ове, наставио је Ђурић, обрадили смо још 27 тачака дневног реда и свакако најважнија тачка је била ребаланс буџета за 2022. годину, пошто су средства у буџету повећана за 475 милиона динара, тако да сада укупан буџет износи око 3 милијарде осамсто милиона динара. То није укупна цифра јер велики број инвестиција спроводимо заједно са финансијерима и инвеститорима, тако да ће укупан буџет општине Чајетина бити преко пет милијарди динара, што је највећи буџет по глави становника у читавој Србији.

Највећи део буџетских средстава намењен је за инвестиције, за изградњу путева и улица, за изградњу водовода Сушичко врело и реконструкцију магистралног цевовода од Рибнице до Златибора, за завршетак радова на изградњу резервоара за воду од 2.000 метара кубних на самом Златибору. Затим за изградњу јавне расвете, дечијих игралишта, парковских површина, пешачких и бициклистичких стаза.

Значајан износ средстава ће бити намењен за набавку механизације за комунално јавно предузеће, као и за предузеће „Еко аграр“.
До 1. септембра тј. до почетка нове школске године планирамо завршетак свих радова на изградњи спортске сале у Основној школи „Димитрије Туцовић“ (остало је још прикључење на гас у циљу грејања сале током зимске сезоне), а до краја године ћемо почети радове на изградњи Културног центра у Сирогојну. Урађена је неопходна пројектна документација, а уз средства из локалног буџета, за реализацију овог пројекта добили смо и  одређена средства од Министарства културе – закључио је Ђурић.

Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Огромне количине отпада опет стигле у Србију из Црне Горе, еколошка бомба само што не експлодира

ОГЛАСНА ТАБЛА

Угоститељске услуге у марту скупље за 9,7 одсто него пре годину дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Искористите сунчан и топао дан – од сутра пад температуре

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА