ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Oprema za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja u funkciji od 1. februara

Od 1. februara zvanično počinju sa radom instalirane kamere, radar na Zlatiborkom putu i monitoring centar za bezbednost saobraćaja.

Nabavka opreme za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja koju je sproveo Grad Užice podrazumevala je nabavku 25 kamera i 1 radara kao i sve neophodne prateće opreme za monitoring centar, koji se nalazi u Policijskoj upravi Užice.

Grad Užice je vlasnik opreme, a MUP Republike Srbije- policijska uprava Užice korisnik navedene opreme. Nakon završenih svih procedura i usaglašavanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvo je dalo saglasnost, što je omogućilo da se radovi nastave. Izvođač radova, u potpunosti je izvršio opremanje, kako pristupnih mesta za kamere i radar, tako i monitoring centra, čime su se stvorili uslovi da oprema može da se koristi.

Skoro svi veći gradovi u Republici Srbiji, ili već koriste kamere u svrhu bezbednosti saobraćaja ili su u završnoj fazi, što podrazumeva prvenstveno bezbednost pešaka na pešačkim prelazima, bezbednost dece u okolini škola, a naravno i bezbednost vozača svih vrsta vozila.

Sistem veći deo svojih operacija obavlja automatski, bez prisustva policijskog službenika u samom monitoring centru. Neke od funkcija su: automatsko prepoznavanje prekršaja u vidu prepoznavanja registarskih tablica, prolazak kroz crveno, pa ovim putem apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju sve zakonske mere, kako bi povećali nivo bezbednosti.

Radar koji kontroliše brzinu kretanja postavljen je na izlazu iz Užica, na magistralnom putu Užice-Bela Zemlja (Zlatiborskom putu), gde je maksimalna dozvoljena brzina kretanja 50 km/h. Radar kontroliše brzinu u oba pravca, i iz Užica i prema Užicu.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“

Пријаве за „Најдомаћина 2024“ до 30. септембра текуће године

И сунце и облаци и киша – температура у благом паду

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама