ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Onlajn panel debata „Ljudska bezbednost u vreme vanrednog stanja, zbog pandemije korona virusom“

U petak, 30. oktobra, od 17 časova održaće se onlajn panel debata „Ljudska bezbednost u vreme vanrednog stanja, zbog pandemije korona virusom“.

Panel debata će se emitovati uživo na platformi Zoom i možete je pratiti putem linka:

Zainteresovani se mogu registrovati slanjem imejla na office@fosdi.org.rs kako bi i sami učestvovali u debati svojim komentarima i postavljali pitanja učesnicima.

Teme su: Da li živimo „novu normalnost“ ili je korona poslednje upozorenje? Šta sve treba menjati u bezbednosnim politikama i agendi „Žene, mir, bezbednost“? Kako su mediji izveštavali u vreme vanrednog stanja?Kako bi trebalo da izgleda reakcija građana u sledećoj fazi pandemije, a kako vlasti? ( samo neke od tema o kojima će se razgovarati na panelu).

Panelisti su:

* Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica

* Gordana Savić, predstavnica Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju

* Jelena Karaklajić, članica FB grupe Užičanke

Moderator panela: Nenad Kovačević, novinar iz Užica.

Program realizuje beogradski Fond socijalne i demokratske inicijative – FOSDI, u saradnji sa RRA Zlatibor. Uvodnu reč daće Nataša Milojević, politikološkinja i predsednica FOSDI-ja.

Skup u Užicu biće jedan u nizu panel diskusija u Srbiji, u okviru projekta koji je posvećen ljudskoj i ličnoj bezbednosti u vreme vanrednog stanja i pandemije
izazvane virusom kovid 19, sa osvrtom na institucionalnim odgovorima na ovaj specifičan izazov, pretnju po ljudsko zdravlje i bezbednost kakva nije
zabeležena u 21. veku. Posebna pažnja je posvećena aktivnostima i posledicama na lokalnom nivou,serijom razgovora. U opštinama i gradovima u Srbiji reakcija na infekciju je bila različita, krizni štabovi su postupali u skladu sa instrukcijama, ima brojnih primera dobre saradnje, organizovane reakcije i institucija i građana, ali ima i negativnih primera, koji nas upućuju na debatu o iskustvima i problemima i kako ih izbeći u sledećem talasu pandemije.
Prva takva debata je održana u Subotici, a nakon Užica, uslediće u Kragujevcu. Završna konferencija biće u Beogradu i na njoj će se sumirati iskustva, ponuditi preporuke i rešenja i prikazati dokumentarni film na TV stanicama i onlajn platformama.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije i Odeljenja javne diplomatije NATO-a.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји