Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

“Они су будућност Ужица”, поручује градоначелница после дружења са школарцима и волонтерима КЗМ

Са жељом да поред бројних свакодневних обавеза део свог времена посвети деци и младима, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић учествовала је у ликовној радионици ученика “Прве основне школе Краља Петра II” у Градској галерији, након чега је у Омладинском клубу разговарала са волонтерима Канцеларије за младе. Овакве активности,  како је истакла градоначелница, биће много чешће у наредном периоду.

После обиласка поставке на тему „Магле“ градоначелница се придружила ликовној радионици и заједно са ученицима сликала и одговорала на асоцијације, што је данашњу радионицу на радост организатора и учесника учинило другачијом и занимљивијом.

„Веома ме радују догађаји чији су главни актери најмлађи Ужичани, са којима сам данас заиста уживала и на кратко се вратила у оне дане када сте, иако несвесни тога, најсрећнији и најбезбрижнији. Биће ми задовољство да поново дођем и са нашим школарцима учествујем у креативним окупљањима“, поручила је градоначелница.

Ученици “Прве основне школе Краља Петра II” радују се новом сусрету са градоначелницом, а поред уметничких дела које су направили, на данашње дружење подсетиће их и заједничка фотографија.

Нешто озбиљније теме биле су заступљене у Омладинском клубу током једносатног разговора градоначелнице Ужица са волонтерима Канцеларије за младекоји учествују у различитим акцијама и догађајима, и веома су заинтересовани за укључивање у креирање важних одлука за њихову будућност.

„Очекујем да у директном разговору са младима, као и много пута до сада, чујем њихове ставове и мишљења о омладинској политици али  и свим другим важним темама, попут екологије, социјалне политике, образовања.  Важно је да се у они у што већој мери укључе у креирање стратешких докумената, као што је то недавно био случај са Планом развоја града Ужица 2023-2030. где су нам њихове сугестије биле од огромног значаја. И овом приликом позивам, не само волонтере Канцеларије за младе већ све младе града Ужица да својим предлозима, сугестијима и идејама заједно са нама стварају боље услове за образовање, рад и живот у граду који је наш и који сви једнако волимо“.

Учесници овог дијалога у Омладинском клубу једногласни су у оцени да њихов глас треба и мора да се чује. Уз захвалност градоначелници на издвојеном времену изразили су жељу да ови разговори постану редовна пракса.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржана традиционална смотра рецитатора „Песниче народа мог“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бачено је 37.000 касетних бомби и 15 тона уранијума: Дан почетка НАТО агресије на СР Југославију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива које ће важити до 31. марта

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада донела решење: Поскупљују путарине, ево ко има попуст

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туберкулоза јесте болест прошлости, али и девети узрок смртности у свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

О значају пословања у туризму са основцима у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ученици осмог разреда полажу данас пробни завршни испит из математике

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ОСТАО НЕКАЖЊЕН: Навршава се 24 године од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за петак – 24. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА