Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

On je najmlađi predsednik u Srbiji: Spreman za sve izazove

Požega – Burna i napeta bila je politička situacija u opštini Požega prethodna dva meseca.
Nakon što je uhapšeno celo rukovodstvo zbog koruptivnih radnji, za prvog čoveka izabran je dvadestpetogodišnji, diplomirani ekonomsta Đorđe Nikitović i tako postao najmlađi predsednik jedne lokalne samouprave u Srbiji.

Đorđe potiče iz ugledne ugostiteljske porodice, sa 15 godina počeo je da pomaže ocu u svim poslovima, a sa 20 je ušao u politiku. Danas, pet godina kasnije spreman je da se uhvati u koštac sa svim obavezama i odgovornošću koja mu je zadata.

“Znam da je veliki zadatak ispred mene. Naš cilj jeste da pobošljamo život građanima. Fabrika streljačke municije u Uzićima koja dobro posluje obezbedila je nova radna mesta, a izgradnja autoputa doneće nove investitore”, rekao je za RINU Đorđe Nikitović.

To što je najmlađi predsednik opštine u Srbiji ne vidi kao svoj minus već kao prednost.
“Na mladima svet ostaje. Imam snage i elana da donesem promene na bolje. To što imam 25 godina mi daje još veći motiv da se više borim i dokažem na političkoj sceni”, kaže Đorđe i dodaje da građani na njega uvek mogu da računaju.

“Moja vrata su za sve uvek otvorena. Tu sam za svaki savet i za svaku pomoć svima kome je to potrebno”, izjavio je Đorđe.

Pre nekoliko dana, kad je izabran na funkciju bilo je dosta onih koji su bili skeptični. Da li imaju poverenja u novog mladog predsednika ili se plaše činjenice što on ima samo 25 godina, građani Požege nemaju dilemu.

“I treba mlad čovek da vodi opštinu. Zašto samo stariji ljudi su kao podobni za funkciju? Mladi mogu da naprave pravi bum u politici i da nas pokrenu napred”, kaže Zoran Đorđević iz Požege.

Sa njim se slaže i Rada Mijatović.

“Đorđe je uvek bio dobar đak i vredan mladić, mislim da će se kao predsednik opštine odlično snaći”, pružila je Rada podršku svom sugrađaninu.

Pored sugrađana, novi mladi predsednik podršku je dobio i od dela opozicije koji su do skoro bili žestoki kritičari prethodne vladajuće garniture.
“Ovo je pomak na bolje. Prethodna vlast je radila na ostvarenju svojih ličnih, a ne interesa građana što se i dokazalo. Sada sam dobio uverenja da će se i naše ideje uvažiti i zato sam spreman da sarađujem i da radimo što je moguće bolje, svi zajedno”, rekao je Ivan Novaković, opozicini političar izabran za zamenika predsednika opštine.

Međutim, najbolji savet za buduću političku karijeru Đorđe je dobio od svoje bake Milice.

“Da bude pametan i precizan, da sve pažljivo pročita, i da pet puta meri a da jednom seče”, rekla je baka Milica.

RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА