9 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OMLADINSKO KULTURNI CENTAR NA ZLATIBORU U FUNKCIJI OD NOVE GODINE

CECA

Izgradnja Omladinsko kulturnog centra na Zlatiboru realizuje se zajedničkim sredstvima Ministarstva za turizam i opštine Čajetina. Radovi su počeli septembra prošle godine, i već se završava prva faza gradnje. Ovaj objekat imaće 1.800 kvadrata, a raspolagaće salom za bioskopske projekcije i pozorišne predstave, imaće galeriju i biblioteku i prostor za različite omladinske i kulturne sadržaje.

Vrednost celog projekta je oko 130 miliona dinara. Prva faza je koštala oko 53 miliona, od čega je Ministarstvo turizma izdvojilo 20. Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, kaže da radovi za sada idu planiranom dinamikom i da se nada da će bar jedan veći deo omladinsko kulturnog centra biti u funkciji već od nove godine. Prva faza radova završava sa u narednih 15 dana, druga treba da otpočne oko 20. maja.

„3. maja otvaramo tender za drugu fazu radova, koja podrazumeva sve zanatske radove, fasaderske i kompletno sve unutrašnje radove, tako da bi ti radovi trebalo da počnu oko 20. maja i do nove godine bi trebalo da budu završeni. Do tada ćemo imati završen objekat omladinsko kulturnog centra na Zlatiboru“, kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Omladinsko kulturni centar imaće bioskopsku i pozorišnu salu, galeriju i biblioteku, nekoliko kancelarija za razna omladinska udruženja, ali i za pojedine službe lokalne samouprave. Njegova površina biće 1.800 kvadrata.

„Ono što želim da istaknem je jedna velika zahvalnost prema Ministrastvu trgovine i turizma, koje je i ove godine opredelilo sredstva, i to u iznosu od 25 miliona dinara za drugu fazu radova, što uz prošlogodišnjih 20 miliona čini 45 miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbedila opština Čajetina iz svog budžeta. Sasvim sam siguran da će ovaj objekat biti jedna nova ponuda koja je nedostajala Zlatiboru, i to u smislu organizacije raznih kulturnih dešavanja“, kaže Đurić.

Omladinsko kulturni centar na Zlatiboru, po Đurićevim rečima, doprineće i poboljšanju turističke ponude celog Zlatibora.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih KJP „Zlatibor“ za pružanje prve pomoći sa pokaznom vežbom

Oglasna Tabla

Velika rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Đetinji

Oglasna Tabla

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla