10.2 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OMLADINSKO KULTURNI CENTAR NA ZLATIBORU U FUNKCIJI OD NOVE GODINE

CECA

Izgradnja Omladinsko kulturnog centra na Zlatiboru realizuje se zajedničkim sredstvima Ministarstva za turizam i opštine Čajetina. Radovi su počeli septembra prošle godine, i već se završava prva faza gradnje. Ovaj objekat imaće 1.800 kvadrata, a raspolagaće salom za bioskopske projekcije i pozorišne predstave, imaće galeriju i biblioteku i prostor za različite omladinske i kulturne sadržaje.

Vrednost celog projekta je oko 130 miliona dinara. Prva faza je koštala oko 53 miliona, od čega je Ministarstvo turizma izdvojilo 20. Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, kaže da radovi za sada idu planiranom dinamikom i da se nada da će bar jedan veći deo omladinsko kulturnog centra biti u funkciji već od nove godine. Prva faza radova završava sa u narednih 15 dana, druga treba da otpočne oko 20. maja.

„3. maja otvaramo tender za drugu fazu radova, koja podrazumeva sve zanatske radove, fasaderske i kompletno sve unutrašnje radove, tako da bi ti radovi trebalo da počnu oko 20. maja i do nove godine bi trebalo da budu završeni. Do tada ćemo imati završen objekat omladinsko kulturnog centra na Zlatiboru“, kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Omladinsko kulturni centar imaće bioskopsku i pozorišnu salu, galeriju i biblioteku, nekoliko kancelarija za razna omladinska udruženja, ali i za pojedine službe lokalne samouprave. Njegova površina biće 1.800 kvadrata.

„Ono što želim da istaknem je jedna velika zahvalnost prema Ministrastvu trgovine i turizma, koje je i ove godine opredelilo sredstva, i to u iznosu od 25 miliona dinara za drugu fazu radova, što uz prošlogodišnjih 20 miliona čini 45 miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbedila opština Čajetina iz svog budžeta. Sasvim sam siguran da će ovaj objekat biti jedna nova ponuda koja je nedostajala Zlatiboru, i to u smislu organizacije raznih kulturnih dešavanja“, kaže Đurić.

Omladinsko kulturni centar na Zlatiboru, po Đurićevim rečima, doprineće i poboljšanju turističke ponude celog Zlatibora.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla