10.8 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

OMLADINSKI KULTURNI CENTAR NA ZLATIBORU USKORO U FUNKCIJI

Radovi na izgradnji omladinskog kulturnog centra na Zlatiboru u punom su jeku, poslovi se izvode po planiranoj dinamici, tako da će rokovi koji su predviđeni za završetak radova u potpunosti biti ispoštovani. Objekat će biti završen do kraja godine, kada će jedan deo biti i pušten u funkciju.

Nakon završetka radova na izgradnji objekta aktivno će se krenuti sa uređenjem njegovog unutrašnjeg prostora. Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić najavio je da će već za Novu godinu početi sa radom biblioteka, staviće se u funkciju smeštajni kapaciteti, kancelarije za opštinsku upravu, inspekcijske službe i omladinska udruženja.

 „Sala za pozorišne predstave i bioskopske projekcije predpostavljam da će biti puštena u funkciju za narednu letnju turističku sezonu, obzirom da je neophodno nabaviti savremenu opremu. Sredstva za opremanje sale biće predviđena budžetom za 2018., tako da je realno da ona uđe u funkciju početkom leta 2018. godine. To je jedan zaista veliki multifunkcionalan objekat sa preko 2000 m² koji je zaista nedostajao Zlatiboru, za organizaciju različitih kulturnih događaja i manifestacija, posebno u zimskom periodu jer do sada nismo imali adekvatan prostor. Radovi su u završnoj fazi i sve ide planiranim tokom“, ističe zamenik predsednika Opštine.

Vrednost ukupne investicije iznosi oko 170 miliona dinara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je 45 miliona dinara, a ostatak je obezbedila opština omladinski centar3Čajetina.

„Mislim da će objekat biti na ponos Zlatibora i čitave Čajetine. Ministar Rasim Ljajić kada je bio u poseti i obilazio radove je zaista oduševljen i obećao je pomoć i u toj trećoj fazi – za nabavku opreme za pozorišnu salu i za bioskopske projekcije, tako da očekujem da ćemo i iduće godine jedan deo sredstava dobiti od ministarstva“, dodaje Đurić.

Opština Čajetina i ove godine nastavila je sa infrastrukturnim ulaganjima tako da su uređene parkovske površine i postavljene nove teretane na otvorenom. U planu je uređenje rečnog korita reke Obudojevice gde će biti napravljen park, a jedna od najvećih investicija koja će turističku ponudu Zlatibora podići na još veći nivo je izgradnja Zlatiborske gondole.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla