“Омладинске политике у Ужицу и Пожеги” назив је прве радионице одржане у Ужицу са циљем креирања што квалитетнијег Акционог плана за младе за период од наредне три године. Радионица је одржана у омладинском клубу уз учешће представника свих релевантних институција.

Према речима Горана Митровића из удружења “Народни парламент” учешће на радионици узели су пре свега млади, студенти и представници студентских парламената али и представници Градске управе, НСЗ-а, Дома здравља, омладинских и спортских организација…

“Данас смо прикупили велики број веома квалитетних идеја, које ће надам се уз подршку локалних самоуправа Ужица и Пожеге моћи да се имлементирају у наредном периоду. Управо те идеје треба да се претворе у пројекте чијом имлементацијом ће бити унапређен положај младих”.

Марија Маричић из Канцеларије за младе града Ужица задовољна је одзивом учесника и нада се да ће тако бити и током наредних радионица, које ће бити организоване са циљем добијања квалитетног стратешког документа.

“Мислим да је јако битно да локалне акционе планове и стратегије доносимо на озбиљном нивоу и уз учешће младих. Желимо да заједно са њима креирамо план и све њихове добре идеје релаизујемо у наредних неколико година. На овај начин их уважавамо и укључујемо у доношење битних одлука а почињемо од овог документа”.

Према ономе што су ученсници писали потребе младих Ужичана не разликују се много од потреба њихових вршњака у остатку Србије. Предлози се углавном односе на унапређење безбедности, здравља и недостајуће садржаје намењене омладини.