Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Омикрон олуја у златиборском округу: Никад веће корона бројке, али подаци из болница орхабрују

Омиркон сој се у ужичком крају толико распламсао да су данас убељиво потучени сви рекорди по броју новооболелих од почетка пандемије корона вируса. У последња 24 сата на подручју Златиборског округа регистровано је 699 нових случајева корона вируса, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице.

Само у Ужицу регистровано је 227 нових случајева. Поређења ради, до сада је Ужице у једном дану, а био је то 14. септембар прошле године, имало 187 случајева, а цео Златиборски округ 503.

Према данашњем извештају ЗЗЈЗ Ужице, у Прибоју су регистрована 103 нова случаја, у Пожеги 79, Пријепољу 63, Бајиној Башти 53, Новој Вароши и Чајетини по 51. Позитивна на тесту била су 32 житеља Сјенице, 21 Косјерића и 19 Ариља.

Ипак, да се ради о блажем соју вируса показују бројке из Здравственог центра Ужице у чије болнице је јуче примљено 15 пацијената, а у којима је тренутно на лечењу 113 особа заражених корона вирусом, што је далеко мање него са упоредном седмицом од септембра прошле године када је био хоспитализован 501 пацијент.

У Заводу за јавно здравље Ужице кажу да је од прошле среде до данас у Златиборском округу регистровано 2.800 корона вируса, а да их је у септембарској седмици, која је важила за рекордну, било стотинак мање. Исте недеље у Ужице је регистрован 1.001 случај, а у последњих седам дана 945.

Извор: блиц.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЛАТКО ОД ДУЊА према традиционалним рецептима: Два начина припреме за уживање у јесењим данима (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће сезона ПРЕХЛАДА И ГРИПА: Ово су могући знакови да вашем телу недостаје ВИТАМИН Ц

ОГЛАСНА ТАБЛА

„ОВДЕ ВОДЕ ЛЕЧЕ, А ЉУДИ ВИДЕ ДАЉЕ“ Јелена чува успомену на видовите претке Тарабиће, а кућа Милоша и Митра постаће туристичка атракција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како да уштедите грејање и сачувате топлоту у дому? Јефтини трикови које ћете увек користити

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нема одлагања грејне сезоне, ни рестрикција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 25. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА