ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Омикрон олуја у златиборском округу: Никад веће корона бројке, али подаци из болница орхабрују

Омиркон сој се у ужичком крају толико распламсао да су данас убељиво потучени сви рекорди по броју новооболелих од почетка пандемије корона вируса. У последња 24 сата на подручју Златиборског округа регистровано је 699 нових случајева корона вируса, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице.

Само у Ужицу регистровано је 227 нових случајева. Поређења ради, до сада је Ужице у једном дану, а био је то 14. септембар прошле године, имало 187 случајева, а цео Златиборски округ 503.

Према данашњем извештају ЗЗЈЗ Ужице, у Прибоју су регистрована 103 нова случаја, у Пожеги 79, Пријепољу 63, Бајиној Башти 53, Новој Вароши и Чајетини по 51. Позитивна на тесту била су 32 житеља Сјенице, 21 Косјерића и 19 Ариља.

Ипак, да се ради о блажем соју вируса показују бројке из Здравственог центра Ужице у чије болнице је јуче примљено 15 пацијената, а у којима је тренутно на лечењу 113 особа заражених корона вирусом, што је далеко мање него са упоредном седмицом од септембра прошле године када је био хоспитализован 501 пацијент.

У Заводу за јавно здравље Ужице кажу да је од прошле среде до данас у Златиборском округу регистровано 2.800 корона вируса, а да их је у септембарској седмици, која је важила за рекордну, било стотинак мање. Исте недеље у Ужице је регистрован 1.001 случај, а у последњих седам дана 945.

Извор: блиц.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић