OGLASNA TABLA
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Омикрон олуја у златиборском округу: Никад веће корона бројке, али подаци из болница орхабрују

Омиркон сој се у ужичком крају толико распламсао да су данас убељиво потучени сви рекорди по броју новооболелих од почетка пандемије корона вируса. У последња 24 сата на подручју Златиборског округа регистровано је 699 нових случајева корона вируса, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице.

Само у Ужицу регистровано је 227 нових случајева. Поређења ради, до сада је Ужице у једном дану, а био је то 14. септембар прошле године, имало 187 случајева, а цео Златиборски округ 503.

Према данашњем извештају ЗЗЈЗ Ужице, у Прибоју су регистрована 103 нова случаја, у Пожеги 79, Пријепољу 63, Бајиној Башти 53, Новој Вароши и Чајетини по 51. Позитивна на тесту била су 32 житеља Сјенице, 21 Косјерића и 19 Ариља.

Ипак, да се ради о блажем соју вируса показују бројке из Здравственог центра Ужице у чије болнице је јуче примљено 15 пацијената, а у којима је тренутно на лечењу 113 особа заражених корона вирусом, што је далеко мање него са упоредном седмицом од септембра прошле године када је био хоспитализован 501 пацијент.

У Заводу за јавно здравље Ужице кажу да је од прошле среде до данас у Златиборском округу регистровано 2.800 корона вируса, а да их је у септембарској седмици, која је важила за рекордну, било стотинак мање. Исте недеље у Ужице је регистрован 1.001 случај, а у последњих седам дана 945.

Извор: блиц.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Oglasna Tabla

У болницама Златиборског округа хоспитализована 282 ковид пацијента

Oglasna Tabla

Време данас: Облачно уз снег и јак ветар, до 5 степени

Oglasna Tabla

Саопштење – педијатријска служба Севојно

Oglasna Tabla

Ево је: Стигла тачна одлука за школе; „Овако је најбоље“

Oglasna Tabla

Лекар у приватној ординацији не може да отвори боловање због ковида

Oglasna Tabla

Поклон од 20.000 евра за пунолетство у Немачкој

Oglasna Tabla

Ђоковић власник данске компаније која развија терапију против ковида-19

Oglasna Tabla

Представа „У агонији“

Oglasna Tabla