11.8 C
Uzice
септембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Olivera Jevtić vicešampionka podgoričkog polumaratona

Kenijski atletičari Abel Kibet Rop i Rut Čmisto Matebo pobednici su 25. internacionalnog Podgoričkog maratona. Od takmičara iz regiona u centru pažnje su bile Slađana Perunović koja je bila treća u maratonu, odnosno Olivera Jevtić koja je bila druga u polumaratonu.

Kibet, koji je trijumfovao i prethodne dve godine, 42 kilometra i 195 metara dugu stazu Podgorica – Golubovci – Tuzi – Podgorica prešao je za dva sata, 19 minuta i 28 sekundi. On je prvi maratonac koji je tri puta uzastpno slavio u Podgorici.

Njegov sunarodnik Hosea Kiplagat Tui osvojio je drugo mesto sa rezultatom dva sata, 19 minuta i 34 sekunde, a dominciju Kenijaca upotpunio je Mark Kičumba Rotič osvajanjem trečeg mesta (2:20,38).

Najbolji crnogorski maratonac bio je Baranin Dragoljub Koprivica, koji je sa rezultatom dva sata, 44 minuta i 32 sekunde završio na desetom mestu. 

U konkurenciji maratonki Rut Čmisto Matebo do trijumfa došla je u vremenu dva sata, 40 minuta i 32 sekunde. Njena sunarodnica Helen Džipkosgei Kimutai bila je druga sa (2:45,11) dok je treće mesto, kao i prošle godine, pripalo crnogorskoj rekorderki Slađani Perunović (2:53,26). 

Bilo je teško, pokušala sam da ostvarim normu za Svetsko prvenstvo u Dohi, ali nisam uspela. Kiša i loši vremenski uslovi uticali su na rezultat. Zadovoljna sam plasmanom, bila sam brža od dve sjajne atletičarke koje imaju normu za Dohu, što mi je motiv da nastavim sa još jačim radom“, rekla je Slađana Perunović.

Slađana ima razloga da bude zadovoljan jer se dugo mučila sa povredom, bio je ovo prvi maraton koji je istrčala posle iste, a rezultat koji je ostvarila u uslovima koji joj nisu odgovarali, daju joj za pravo da se nada da može do 2:45 koliko iznosi norma za Svetsko prvenstvo, a ista je norma i za Olimpijske igre na kojima je rekorderka Crne Gore sa 2:39,00 učestvovala dva puta uzastopno.

U konkurenciji polumaratonaca, koji su trčali od Danilovgrada do Podgorice, u obe discipline slavli su kenijski atletičari.  Kod polumaratonaca pobedio je Evans Kipngetič Tanui u vremenu sat, pet minuta i 12 sekundi.  Najbolji crnogorski polumaratonac bio je četvrtoplasirani Miloš Dragović (1:15,01).

Kod polumaratonki pobedila je Kenijka Rut Nundu Mbata sa rezultatom sat, 13 minuta i 57 sekundi. Višestruka pobednica maratona i polumaratona u Podgorici, Olivera Jevtić bila je druga (1:17,35), a treća Kenijka Rut Vandžiu Muti (1:18,56). Najbolja crnogorska polumaratonka bila je šestoplasirana Vesna Pavlićević (1:31,08). 

Na atletskoj manifestaciji u Podgorici, kada je reč o glavnim disciplinama maratonu i polumaratonu, učestvovao je ukupno 691 atletičar iz 41 države. Računajući i trke zadovoljstva na 5.000 i 8.000 metara nastupilo je 1.126 atletičara. 

Izvor:sportklub.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jedinstvena Srbija Užice organizovala osmu dobrotvornu akciju davanja krvi

Oglasna Tabla

Fudbaleri “Slobode” pobednici su KUP-a opštinskog fudbalskog saveza Užice

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Vunene čarapice“ Marka Jašovića

Oglasna Tabla

U Srbiji danas pretežno sunčano vreme sa kratkotrajnim pljuskovima

Oglasna Tabla

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla