16.2 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Olivera Jevtić vicešampionka podgoričkog polumaratona

Kenijski atletičari Abel Kibet Rop i Rut Čmisto Matebo pobednici su 25. internacionalnog Podgoričkog maratona. Od takmičara iz regiona u centru pažnje su bile Slađana Perunović koja je bila treća u maratonu, odnosno Olivera Jevtić koja je bila druga u polumaratonu.

Kibet, koji je trijumfovao i prethodne dve godine, 42 kilometra i 195 metara dugu stazu Podgorica – Golubovci – Tuzi – Podgorica prešao je za dva sata, 19 minuta i 28 sekundi. On je prvi maratonac koji je tri puta uzastpno slavio u Podgorici.

Njegov sunarodnik Hosea Kiplagat Tui osvojio je drugo mesto sa rezultatom dva sata, 19 minuta i 34 sekunde, a dominciju Kenijaca upotpunio je Mark Kičumba Rotič osvajanjem trečeg mesta (2:20,38).

Najbolji crnogorski maratonac bio je Baranin Dragoljub Koprivica, koji je sa rezultatom dva sata, 44 minuta i 32 sekunde završio na desetom mestu. 

U konkurenciji maratonki Rut Čmisto Matebo do trijumfa došla je u vremenu dva sata, 40 minuta i 32 sekunde. Njena sunarodnica Helen Džipkosgei Kimutai bila je druga sa (2:45,11) dok je treće mesto, kao i prošle godine, pripalo crnogorskoj rekorderki Slađani Perunović (2:53,26). 

Bilo je teško, pokušala sam da ostvarim normu za Svetsko prvenstvo u Dohi, ali nisam uspela. Kiša i loši vremenski uslovi uticali su na rezultat. Zadovoljna sam plasmanom, bila sam brža od dve sjajne atletičarke koje imaju normu za Dohu, što mi je motiv da nastavim sa još jačim radom“, rekla je Slađana Perunović.

Slađana ima razloga da bude zadovoljan jer se dugo mučila sa povredom, bio je ovo prvi maraton koji je istrčala posle iste, a rezultat koji je ostvarila u uslovima koji joj nisu odgovarali, daju joj za pravo da se nada da može do 2:45 koliko iznosi norma za Svetsko prvenstvo, a ista je norma i za Olimpijske igre na kojima je rekorderka Crne Gore sa 2:39,00 učestvovala dva puta uzastopno.

U konkurenciji polumaratonaca, koji su trčali od Danilovgrada do Podgorice, u obe discipline slavli su kenijski atletičari.  Kod polumaratonaca pobedio je Evans Kipngetič Tanui u vremenu sat, pet minuta i 12 sekundi.  Najbolji crnogorski polumaratonac bio je četvrtoplasirani Miloš Dragović (1:15,01).

Kod polumaratonki pobedila je Kenijka Rut Nundu Mbata sa rezultatom sat, 13 minuta i 57 sekundi. Višestruka pobednica maratona i polumaratona u Podgorici, Olivera Jevtić bila je druga (1:17,35), a treća Kenijka Rut Vandžiu Muti (1:18,56). Najbolja crnogorska polumaratonka bila je šestoplasirana Vesna Pavlićević (1:31,08). 

Na atletskoj manifestaciji u Podgorici, kada je reč o glavnim disciplinama maratonu i polumaratonu, učestvovao je ukupno 691 atletičar iz 41 države. Računajući i trke zadovoljstva na 5.000 i 8.000 metara nastupilo je 1.126 atletičara. 

Izvor:sportklub.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla