9 C
Uzice
децембар 7, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

OLIVERA JEVTIĆ POSLE POBEDE U BUGARSKOJ POBEDILA I U JAGODINI

CECA GIF (2)

Kristijan Stošić, u muškoj, i Mariana Čegarlukić u ženskoj, pobednici su Prvog uličnog maratona Srbije održanog danas u Jagodini, a Samuel Nabei Kiplimo i Olivera Jevtić polumaratona. Stazu od 42,2 kilometra Stošić je pretrčao za 02:43:24,79 sati, a Čegarlukic za 03:10:11,28 sati.

U polumaratonu, stazu nod 21,1 kilometar, Samuel Nabei Kiplimo iz Kenije pretrčao je za 01:03:00,60, a Jevtić za 01:14:36,77 sati.

Olivera Jevtić, trofejna srpska atletičarka, bivša olimpijka, srebrna na maratonu 2006. na Evropskom prvensvu u Geteborgu, pet puta bronzana na EP u krosu (1997, 1998, 1999, 2000, 2006), više puta srebrna i bronzana na Mediteranskim igrama u disciplinama pet i deset hiljada metara, nekadašnja mlada prvakinja Evrope na 10.000 metara (Turku 1997, Geteborg 1999), srebrna sa Juniorskog svetskog prvesnstva u Sidneju 1996. na 5.000 metara, itd, pokazala je da i dalje može da pobeđuje daleko mlađe od sebe.

Užičanka ima 39 godina.

Drugo i treće mesto u maratonu kod muškaraca osvojili su Ivan Miškeljin i Nenad Živkovic, kod žena Nora Trkalj i Snežana Milošević. U polumaratonu drugo i treće mesto kod muškaraca Darko Živanovic i Miloš Dajević, kod žena Bojana Kostić i Verica Đođević. Trčano je 13 trka, od dece vrtića, osnovnih i srednjih škola do trke zadovoljstva, koja je održana na 5.000 metara.

maraton jagodina olivera jevtić
Foto: FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ bk

U današnjim trkama, prema podacima Organizatora, učestovalo je oko 2.000 takmičara, a u maratonu i polumaratona oko 600.

U maratonu i polumaratonu osim takmičara iz Srbije učestovali su i takmičari iz Ssvajcarske, Rusije, Rumunije, Mađarske, Poljske, takmičari iz bivših republika SFRJ Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH.

Takmičenje je održano po veoma lepom vremenu, a početak takmičenja jutros oko 10.30 sati pratilo je oko 10.000 gledalaca, da bi se broj smanjivao, kako su takmičenja završavana.

Takmičari, posebno pobednici su, veoma hvalili organizaciju takmičenja, a organizatori su rekli novinarima da su zadovoljni kako se sve odvijalo.

Izvor: mondo.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

4 najlepše posne čoko – torte za potpuni praznični ugođaj! Odlične su za slave, a jednostavne za spremanje!

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih KJP „Zlatibor“ za pružanje prve pomoći sa pokaznom vežbom

Oglasna Tabla

Velika rekonstrukcija srednjovekovne tvrđave na Đetinji

Oglasna Tabla

Vahida Đedović brutalno razotkrila sve maske današnjeg roditeljstva

Oglasna Tabla

„1 od 5 miliona Užice” organizuje akciju prikupljanja potpisa za obustavljanje sudskog i političkog progona Aleksandra Obradovića

Oglasna Tabla

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prste da poližete: Četiri ideje za posni doručak!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 7. decembar

Oglasna Tabla

KONAČNO: Posle pola veka MOSI igre održaće se u Užicu 2022. godine (VIDEO)

Oglasna Tabla