10 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Olivera Jevtić osula paljbu po atletskom savezu Srbije: Stručni savet je podigao lestvicu samo da ja ne bih otišla na EP!

Srpska atletičarka Olivera Jevtić u jeku evropskog prvenstva u Berlinu obratila se na društvenim mrežama i osula paljbu po Atletskom savezu Srbije i naglasila da je „stručni savet ASS podigao lestvicu i samo za nju postavio rampu da ne bih opet otišla na EP“.

„Na današnji dan 12. avgusta 2006. godine na EP u Geteborgu osvojila sam srebrnu medalju u maratonu. Prvu medalju za samostalnu državu Srbiju. I ove godine, baš na Prvenstvu Evrope u Berlinu, imala sam normu za maraton koji je danas održan. Imala sam prava učešća na njemu jer sam krajem prošle godine pobedila na prvenstvu Balkana održanom u Zagrebu rezultatom 2.35. Norma koju je Atletski savez Srbije (ASS) odredio bila je 2.38“, objašnjava Jevtić i nastavlja:

„Ali, pošto sam samo ja imala normu onda je tzv. stručni savet ASS podigao za mene lestvicu i samo za mene postavio rampu samo da ne bih opet otišla na EP. Čak kruži informacija da smo Goran Nava i ja završili karijeru. Za Navu ne znam, ali ja sam i ove godine pobedila na prvenstvu Balkana u maratonu na Kipru i trčala sam nekoliko trka u polumaratonu veoma uspešno“, nagalsila je srpska atletičarka i dodala: 

„Uostalom, da bi bilo jasnije – Evopa nije ni tražila normu u maratonu! Stručni savez ASS namešta norme, nekima poništava, sve zavisi od klupske i teritorijalne pripadnosti. Ovo nije prvi slučaj da sankcionišu i kažnjavaju atletičare i klubove iz malih sredina. Zato drago moji prijatelji, nekad mi je žao što ne živim u Beogradu, Novom Sadu ili Novom Pazaru pa da budem nedodirljiva i zaštićena. Ali ja sam iz zapadne Srbije i već davno puštena niz Drinu, ali stići ći ja i Drinom opet do Beograda“, napisla je Olivera Jevtić na društvenim mrežama.

kurir.rs / kurir sport

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za Užičanina zbog nedozvoljenog prometa duvana

Oglasna Tabla

Penzionerima 5.000 dinara oko 5. novembra

Oglasna Tabla

Nauka dokazala: Žene koje puno galame žive duže i puno su srećnije u životu

Oglasna Tabla

Evo kako je nastala “Krvava bajka“: Jedna od najtužnijih pesama, nastala iz kragujevačke tragedije

Oglasna Tabla

Miloš Milićević, gitarista užičkog Mehanizma, najbolji na Mobil Demo Festu

Oglasna Tabla

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića, narednih dana saobraćaj će se odvijati otežano

Oglasna Tabla

Najavljene izmene zakona o zaštiti prirode

Oglasna Tabla

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla