0.7 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Olivera Jevtić: Novska skalinada vrhunski izazov, najljepše što sam doživela

Promoterka i pobednica 4. Novske skalinade, Olivera Jevtić, još je veoma angažovana i uspešna srpska atletičarka u svojoj 41. godini, sa mnogo dostignuća u sportu.

Obišla je velika takmičenja i učestvovala pet puta na Olimpijskim igrama. Najveći Oliverini uspesi su srebro u maratonu na Evropskom prvenstvu u Geteborgu 2006.godine, kao i 6. mesto na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Za organizatore Skalinade, TK X Herceg Novi, bila je velika čast i privilegija da dođe i promoviše ovu trku, a njoj nezaboravno i značajno iskustvo:

“I meni je čast i zadovoljstvo biti ovdje u ulozi promotera i takmičara i drago mi je da sam pobedila. Srećna sam zbog plasmana i ove trke. Hvala organizatoru, koji je bio uporan da me dovede. Prošle godine je trebalo da dođem, ali nisam mogla da se uklopim sa drugim trkama koje sam imala –priča Olivera za Radio Jadran.

Opisuje i kako je dožiela Novsku skalinadu, koja se razlikuje od svih dosadašnjih njenih takmičenja. Uopšte je nije prihvatila kao trening:

“Bilo mi je zaista neobično. Imala sam malo i treme. Nije bilo lako. Podetila sam se svojih pionirskih dana. Jer, svoje prve atletske korake sam baš napravila na stepenicama. Onda su usledili jako dobri rezultati na 1500m, pa 3 km, pa sam produžila korak ka maratonu. Nadam se da ću posle ove trke produžiti svoj vek trčanja, koji traje već 28 godina. Ovo je kompetentna trka, morate biti prvo psihički jaki, da imate jake noge, veliko srce, da se svo vreme mučite kao da trčite maraton. Izazov je vrhunski. Bravo organizatoru za ovakvu ideju. Dožiela sam nešto najljepše u životu sa ovom trkom. Ne bi mi bilo drago da završim karijeru a da ne probam Novsku Skalinadu”- oduševljena je Olivera Jevtić.

Ona nije imala ranije priliku da bude u Herceg Novom i kaže da je prelep grad:

“Kao da nisam na našem Balkanu, kao da sam negde u inostranstvu!”

Mnogi je pitaju do kada će da trči, a ona odgvora: “Dok god me noge budu slušale. Atletika je moj život. Sa 13 godina sam još hela da se bavim ovim sportom. Ušao mi je u krv. Naravno godine čine svoje, pa neću moći uvek da se takmičim, ali hoću da trčim rekreativno. S obzirom da sam prošle godine , u svojoj 40-oj trčala maraton 2.35, jako dobar rezultat sa kojim se uzimaju medalje, pa sam vrlo blizu medalje na prvenstvu Evrope u maratonu u Berlinu – optimistična je Olivera Jevtić.

Prethodne dve nedjelje Olivera je bila u Ulcinju i započela pripreme za prvenstvo Balkana 18. marta na Kipru. Posle Herceg Novog ide za Keniju gde ću biti mesec i spremaće se za Balkansko prvenstvo sa prijateljem, poznatim atletičarom Slavkom Kuzmanovićem i prijateljem i sparing partnerom, Kenijcem, Stanlijem Kiprutom, koji je danas bio treći u ukupnom plasmanu na Skalinadi.

Izvor: radiojadran.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dve decenije od strašnog zločina!

Oglasna Tabla

Probni popis stanovnika Srbije u aprilu

Oglasna Tabla