OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Aleksandar Božović i Milovan Čekićević, koje tužilaštvo tereti za smrt Sava Gačanina, vlasnika pogrebnog preduzeća „Konkordija“ iz Užica, optuživali su juče jedan drugog za ovaj zločin.

Vladimir Božović (32), optužen da je 14. januara 2018. u Užicu sa dva hica iz pištolja „valter“ ubio pogrebnika Sava Gačanina, zvanog Savo Grobar, izjavio je juče na početku suđenja u Višem sudu da nije kriv, dok je drugooptuženi Milovan Čekićević (33) izjavio „da mu je Božović ispričao kako je ubio Sava“.

Božovića optužnica tereti za ubistvo, dok se Čekićeviću sudi zbog četiri dela – produžena krađa, neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, neprijavljivanje krivičnog dela i počinioca, kao i prikrivanje novca koji je uzimao od Božovića da ćuti o zločinu.

Kupio pištolj

Prvooptuženi mladić je u sud doveden iz pritvora, s lisicama i u pratnji stražara. On je, iznoseći odbranu, rekao da nema nikakve veze sa zločinom, ali je priznao da je imao pištolj „valter“, koji je kupio u Novom Pazaru za 200 evra.

– Taj pištolj sam kasnije prodao Čekićeviću za 300 evra. Na dan ubistva čuo sam se više puta sa Čekićevićem. Bio je uznemiren, u panici, rekao je da neki momci iz Valjeva hoće da ga ubiju jer im duguje novac. Pominjao je da hoće da opljačka menjačnicu, tražio je pomoć – da ja vozim njegova kola i čekam ga ispred. Pozvao me je ponovo uveče i rekao da je napravio „veliko s*a nje“ i da sam ja „pi* ka što mu nisam pomogao“. Još je rekao da je morao sve sam da uradi i da će, ako bude otkriven, reći od koga je nabavio pištolj – ispričao je

Božović i dodao da nije video Čekićevića kako ubija Sava.

Još je ispričao da je posle onog što mu je rekao Čekićević, uznemiren uzeo taksi, otišao u Kragujevac kod rođaka, da se tamo tokom žučnog razgovora polio sokom, zbog toga je presvukao odeću i vratio se u Užice.

Prokockao pare

Optuženi Milovan Čekićević, koji se brani sa slobode, ispričao je drugačiju verziju zločina. On je tvrdio da Božovićeva verzija nema nikakve veze s onim što se dogodilo.

– Upravo mi je Božović ispričao da je te večeri, kad se desilo ubistvo, tri puta išao do Sava, dva puta se vraćao, a treći put mu je Savo otvorio vrata. Ispričao mi je da je Savu rekao da je njegovoj ženi umrla baba, pa su uradili umrlicu, gledali sanduk, Savo ga je uveo u prostoriju s posteljinom za sanduk, a kad se Savo sagnuo, on je izvadio pištolj iz džepa jakne, pokušao da repetira, ali se nešto zaglavilo. Onda je ponovo repetirao, pucao Savu dva puta u glavu, zaključao prostoriju, u kojoj ga je ostavio i otišao – ispričao je Čekićević.

On je rekao i da je deo novca koji je uzimao od Božovića da ćuti o ubistvu potrošio, a deo je prokockao.

Bizarni detalji

OPTUŽENI GLUMILI DA TUGUJU

Podsetimo, ubijeni Savo Gačanin bio je vlasnik pogrebnog preduzeća „Konkordija“ u Užicu. Njega je mrtvog i zaključanog u prostorijama firme pronašao radnik. Pošto mu je ubica ispalio metak u uvo i potiljak, rane se nisu videle, pa se u početku sumnjalo da je preminuo od srca. Međutim, obdukcija je pokazala da je ubijen. Tek deset meseci kasnije policija je uhapsila Vladimira Božovića i Milovana Čekićevića.
– Čekićević je bio zaposlen kao vozač u Savovoj firmi, a Božović mu je bio mu komšija. Božović se posle zločina raspitivao kod porodice kako napreduje istraga i ko bi mogao da ubije Sava. Drugooptuženi Čekićević je navodno tugovao za gazdom, a na dan sahrane je njegovo telo vozio do grobnog mesta – ispričali su ranije rođaci ubijenog.

Kurir.rs/Zoran Šaponjić Foto: Kurir/naslovna:Doveden iz pritvora… Vladimir Božović

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Muzej „Staro selo“ Sirogojno: Program za leto 2020.

Oglasna Tabla

Majka Hrabrost: Doktorka iz Užica, majka petoro dece rođene carskim rezom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jedno nestalo dete je previše: Jurić kreće u kampanju za uvođenje sistema „Amber alert“

Oglasna Tabla

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

Oglasna Tabla

Proslava matura je dozvoljena, ali uz ova pravila

Oglasna Tabla

Sabor trubača u Guči ipak u avgustu

Oglasna Tabla

Данас се славе Свети цар Константин и царица Јелена

Oglasna Tabla

Letnja sezona na Torniku od 15. juna

Oglasna Tabla

Mladi vezni igrač Slobode Veljko Tomić potpisao dvogodišnji ugovor

Oglasna Tabla