7.2 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Ojadili opštinu Požega: Bahati čelnici koji su hapšeni zbog korupcije uskoro će biti smenjeni

Predsednik opštine Požega Milan Božić i predsednica opštinske skupštine Zorica Mitrović, koji su hapšeni pod sumnjom da su počinili koruptivna krivična dela, trebalo bi uskoro da budu smenjeni sa tih funkcija, saznaje „Blic“.

Njih dvoje, kao i načelnik Opštinske uprave Velimir Maksić, uhapšeni su 11. maja, a prošlog četvrtka su po isteku 30 dana pritvora pušteni da se brane sa slobode. Ko će naslediti Božića i Mitrovićevu još je nepoznato, više imena je u igri za obe funkcije, a do rokade bi trebalo da dođe na sednici lokalnog parlamenta koja će biti održana najverovatnije 27. juna.

O kadrovskim rešenjima, saznaje „Blic“, odlučiće vrh SNS.

– Prema informacijama koje su do nas stizale, očekivalo se da će Božiću i Mitrovićevoj biti produžen pritvor, pa je sednica na kojoj bi se birali novi predsednici opštine i skupštine planirana za 20. jun. Međutim, oni su iz pritvora izašli 13. juna zbog čega je sednica pomerena za sedam dana – kaže izvor „Blica“ iz požeškog SNS.

Milan Božić se, navodi on, u petak nakratko pojavio u zgradi Skupštine opštine Požega, ali ne i Zorica Mitrović.

– Za sada se ne zna da li će njih dvoje želeti da podnesu ostavke ili će čekati smenu. Očekivalo se da sednicom, koja je bila planirana za 20. jun, predsedava potpredsednica Skupštine Verica Bogićević, međutim Zorica Mitrović je sada tu. O smeni Velimira Maksića nije bilo reči jer je on nije izabrano lice, nego je posao dobio po konkursu – pojašnjava naš sagovornik.

Inače, SNS je raspustila Opštinski odbor u Požegi kojim je predsedavao Milan Božić, a čija zamenica je bila Zorica Mitrović. Odborom će do izbora novog rukovodstva upravljati petočlano povereništvo.

Pripadnici MUP-a, Odseka za borbu protiv korupcije u Užicu, uhapsili su troje požeških čelnika pod sumnjom da su u četiri postupka javnih nabavki odobrili plaćanje iako usluge i radovi nisu bili izvršeni i tako pričinili štetu opštini od 1.360.000 dinara. Zorica Mitrović osumnjičena je i da je od izvođača molerskih radova tražila i uzela 200.00 dinara.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla