ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Огромне количине отпада опет стигле у Србију из Црне Горе, еколошка бомба само што не експлодира

Нова Варош – На реци Лим код Нове Вароши, у претходном периоду велики водостај реке донео је огромне количине смећа, које је постављена ланчаница зауставила у месту Бистрица.

Чланови Удружења градјана „Јастреб“, током читавог дана, са тешком механизацијом успели су да уклоне преко 50 кубика нагомиланог смећа.

– Ланчаница је поново показала да је права инвестиција, зато што је успела да прикупи и задржи сво смеће које долази из правца Црне Горе. Ангажовали смо 12 камиона, један багер и седам људи са два чамца успело је да из реке Лим извади преко 50 кубика нагомиланог смећа – казао је за РИНУ, Синиша Лаковић из Удружења градјана „Јастреб“.

Следаћа мисија овог удружења је да уклони нагомилано смеће на Потпећком језеру, где је због ниског водостаја отежано његово уклањање.

– Радимо сада приступни мол, уз помоћ Моцарт фондације, који би нам олакшавао прикупљање смећа, јер се дешава да када падне водостај реке Лим, не можемо да прикупљамо чамцима, већ то радимо ручно. Трутно на том језеру има око 10.000 кубика смећа и највећи је проблем што није сконцетрисано у једном месту, већ се помера горе – доле по речном кориту – додао је Лаковић.

Река Лим некада је била најчистија река у региону, али је захваљујући несавесним појединцима и због недостатка еколошке стратегије у земљама кроз које пролази постала права еколошка бомба.

Извор/фото: ГЗС/ РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)