OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Огласио се доктор Кон после дужег времена: Једна ствар га посебно забрињава, споменуо шта се знало још пре 15 година


Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон после дужег времена огласио се и објаснио „математику“ короне у Србији и поменуо и најновији стелт омикрон сој. Казао је да нас чека ублажавање таласа али да једна ствар посебно забрињава.

„Ми јесмо у максимуму овог таласа и могли бисмо да кажемо да ћемо поступно из њега излазити. Доживећемо ублажавање у наредним недељама, али се појавио стелт омикрон где не можемо да тврдимо да нас неће ухватити и не знамо његов утицај на епидемиолошку ситуацију“, рекао је он.

„Морамо разумети да је нагли скок бројки после Нове године био у узрасту од 20 до 50 година, то су биле две трећине заражених. А сада се то прелива на децу, млађе од 18 година, и оне од 50 до 69 година. У узрасту преко 70 година имамо мањи утицај, али то је она друга фаза о којој је причао мој колега професор Тиодоровић. Сада оболевају старији и они са слабијим имунитетом који пуне болнице. Нажалост, међу њима има и тежих случајева са коморбидитетима и невакцинисаних који доживљавају тешке форме болести и смртне исходе“, рекао је Кон.

„Када сада причамо о броју умрлих, то је тачно али треба схватити да то има динамику по узрасту. Због преливања на децу, што се десило још пре него што су школе почеле да раде, имали смо прилику да видимо Војводину која од 10. јануара ради школу, зашто је то битно. Могли смо да видимо шта се тамо дешава па да видимо шта се код нас очекује у централној Србији и Београду“, рекао је он.

Упитан да прокоментарише случај из Дома здравља у Ковачици где су продаване лажне потврде о вакцинацији за неколико стотина евра, доктор Кон је одмахнуо руком.

„Не може да буде позитивна реакција, не знам о чему се тачно ради, али о томе се расправљало још пре више од 15 година када се размишљало како ће изгледати пандемије. Шта ће се дешавати и које радње, етички неприхватљиве или криминалне, ће се догодити. Заиста немам шта да кажем. Ако је то истина, подразумева одговарајуће санкције“, казао је он.

(Курир.рс/Мондо)

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни ручак за 2 особе: Спремите хрскаве и здраве филете! За цео оброк потребно је само 300 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК „Торник“ на Триглаву

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други круг завршног испита за осмаке 17. 18. и 19. августа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србијо, имаш нову шампионку Европе! Млада Миа се угледа на Новака, кренула је његовим стопама суровом доминацијом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зека лепотан забавио најмлађу публику у Трипкови

ОГЛАСНА ТАБЛА