Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржива пољопривреда од кључног значаја за опстанак села (ВИДЕО)

 

Одржива пољопривреда била је тема “Нојева барка, разговора”, скупа одржаног у организацији града Ужица и Удружења “Мотика.рс” у Свечаној сали Градске куће у присуству великог броја пољопривредних произвођача из Ужица и околине и еминентних стручњака.

“Нојева барка није била мала барка или чамац какав данас подразумевамо, већ велики брод који је по Божијим упутствима саградио Ноје, да би сапасао своју породицу и себе, носећи примерке свих биљних и животињских врста. Наша данашња барка није као ова из библијске приче, већ је барка знања, иновације и напретка”, истакла је обраћајући се присутнима градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Одржива пољопривреда јесте веома важна тема о којој морамо говорити и на чијем унапређењу морамо стално радити. Ми као доносиоци одлука трудимо се да изађемо у сусрет захтевима, најпре пољопривредних произвођача који јесу најбитнија карика у овом ланцу. Због тога из године у годину издвајамо све већа средства за субвенције, а са друге стране и организацијом оваквих догадјаја пружамо подршку унапређењу њихове производње. Данас су овде и врхунски стручњаци који ће помоћи својим знањем и искуством.  Наравно неће ово бити једини стручни скуп који ћемо током године подржати, јер желимо да наша села опстану, да у њима остају млади људи који ће се бавити пољопривредном производњом и од тог посла пристојно живети. Због тога улажемо у путну инфраструктуру, водоводе и све друге садржаје. Ускоро отварамо први сеоски вртић са жељом да их у годинама које долазе буде много више”, нагласила је градоначелница уз позив присутнима да заједно са доносиоцима одлука раде на доношењу најбољих решења.

Поред информација о важности пољопривреде, одрживог коришћења земљишта, очувању старих сорти семена, пољопривредни произвођачи имали су прилику да чују и како да своје производе на најбољи начин пласирају на тржишта великих градова, и да притом квалитет, а не цена буде приоритет.

 

Град Ужице
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај