OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

U pauzi izeđu berbe šljiva i pečenja rakije zakazano je dvanaesto druženje na Šljivovačkoj rakijadi. U selo koje nosi „njeno“ ime – Šljivovica, poslednjeg septembarskog vikenda, pozvani su svi ljubitelji pića s kojim sve počinje i završava se.

Dvanaesti Sajam domaće rakije biće održan 28. i 29. septembra. Centralno mesto događaja je Šljivovica (porta crkve Sv. Marije Magdaline ), gde će u nedelju u 15 časova uz potpaljivljnje kazana za pečenje rakije, zdravicu, i kulturno umetnčki program Sajam svečano biti otvoren. Otvaranje će pratiti i izložba zdrave hrane, proizvoda seskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

Program će biti obogaćen i takmičenjem zdravičara i čauša u govornim veštinama, degustaciji i ocenjivanjem najbolje pite savijače i izložbom voćnih proizvoda. Biće proglašen i vlasnik najlepšeg dvorišta, kao najlepša čobanica.

U 17 časova je proglašenje najboljih rakija „Šljivovačkog sajma domaće rakije“, dodela nagrada i degustacija. Biće proglašenio i najlepše dvoršte, najuređeniji voćnjak, najlepša čobanica.

Ocenjivanje rakije vršiće komisija u sastavu: dipl. tehnolog Kosta Mihailović – predsednik i članovi dr Ivan Urošević i dipl. tehnolog Ivan Gajić.

Za ljubitelje „dobre čašice“ poziv na glavni događaj u Šljivovicu biće i degustacija najbljih rakija prošlogodišnjeg sajma, koja će biti održana u subotu 28. septembra na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 10 do 18 časova.

Rakijada će se održati pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a u organizaciji Sportskog centra Čajetina,TO Zlatibor, Zlatiborskog eko agrara i Mesne zajednice Šljivovica.

Za sve goste šljivovačk Rakijade obezbeđen je ručak, a za kraj programa upriličn je koncert.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Muzej „Staro selo“ Sirogojno: Program za leto 2020.

Oglasna Tabla

Majka Hrabrost: Doktorka iz Užica, majka petoro dece rođene carskim rezom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jedno nestalo dete je previše: Jurić kreće u kampanju za uvođenje sistema „Amber alert“

Oglasna Tabla

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

Oglasna Tabla

Proslava matura je dozvoljena, ali uz ova pravila

Oglasna Tabla

Sabor trubača u Guči ipak u avgustu

Oglasna Tabla

Данас се славе Свети цар Константин и царица Јелена

Oglasna Tabla

Letnja sezona na Torniku od 15. juna

Oglasna Tabla

Mladi vezni igrač Slobode Veljko Tomić potpisao dvogodišnji ugovor

Oglasna Tabla