ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржано општинско такмичење „Пажљивкова смотра 2024.“ (видео)

У Дому културе у Чајетини одржано је општинско такмичење „Пажљивкова смотра 2024“.  Најбољи са школског такмичења Пажљивкова смотра стекли су право на учешће на општинском такмичењу. Малишани су кроз игру показали како се треба правилно понашати у саобраћају и које су то грешке које се најчешће праве. Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина реализовао је такмичење у сарадњи са Агенцијом за безбедност  саобраћаја и Техничком школом „Радоје Љубичић“ из Ужица.

У оквиру пројекта „Пажљивкова смотра 2024.“ у Чајетини је реализовано општинско такмичење о познавању саобраћајних правила.  Општина Чајетина је од 2017. учествовала у првом пилот пројекту који је спровела Агенција за безбедност саобраћаја заједно са још четири општине. Од тада, константно се ради на унапређењу процеса саобраћајно-образовног васпитања у предшколским установама и основним школама ради што безбеднијег учешћа деце у саобраћају. 

„Када говоримо о безбедности деце можемо да кажемо да се ту поправило стање и да имамо мање страдале деце у саобраћају. То свакако није податак који нас не може да радује и ми смо овом стратегијом зацртали циљ да до 2030. немамо ни једно погинуло дете. Општина Чајетина сваке године дели ауто седиште за свако новорођено дете и тренутни проценат употребе је око 75%. То је такође податак којим ми не можемо бити задовољни и све наше даље активности биће усмерене на то, да већ када дамо родитељима седиште, да га користе али правилно“, рекао је Горан Секулић, Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина. 

У квизу о познавању саобраћајних правила такмичила су се деца предшколског узраста, као и деца првог и другог разреда, подељена у четири екипе по школским установама: Чајетина, Златибор, Сирогојно и Мачкат. Свим учесницима на општинском такмичењу у Чајетини подељене су кациге и светла за бициклисте док су победници добили паметне сатове.

„Циљ такмичења је да деца константно унапређују своја досадашња знања из безбедног учествовања у саобраћају али и да континуирано стичу нова знања. Овај вид учења кроз игру, кроз дружење, показао се као најбољи, деца на овај начин најбоље усвајају сва та знања. Ми се увек радо прикључимо пројекту који организује Агенција и увек ћемо га подржавати. Деца то препознају и када виде нас увек питају када ће бити „Пажљивко“ и по мом мишљењу, ово је једна од бољих едукација које спроводи Агенција у сарадњи са локалним саветима“.

У „Пажљивковој смотри“ ове године ће из 77 локалних самоуправа бити тестирано око 11.000 малишана а све три победничке екипе данашњег такмичења пласирале су се на такмичење на регионалном нивоу где ће представљати општину Чајетина.

У категорији предшколаца прво место освојила су деца из ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ из Сирогојна. 

У категорији првог разреда прво место је освојила екипа из ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ из Сирогојна. 

Победу у категорији другог разреда однела је екипа из ОШ „Димитрије Туцовић“ са Златибора. 

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица