7.7 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Održano donatorsko veče za izgradnju crkve Pokrova presvete Bogorodice u Krčagovu

Donatorsko veče na kome su prikupljane donacije i prilozi za izgradnju crkve Pokrova presvete Bogorodice u Krčagovu održano je u petak 09. februara u Svečanoj sali Gradske kuće.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i Arhijerejski namesnik užički protojerej- stavrofor Miloš Bosić

Ovom prilikom prisutnima se obratio Arhijerejski namesnik užički protojerej- stavrofor Miloš Bosić rečima: „Podizanjem hrama u Krčagovu stavljamo duhovni pečat na taj deo užičke varoši. Verujem da ćemo moći da odgovorimo izazovu vremena da poput naših predaka, koji su podizali hramove, ostavimo i mi trag iza sebe u duhovnom kulturnom i umetničkom smislu.“

Arhijerejski namesnik užički protojerej- stavrofor Miloš Bosić

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da se „sa dobrom voljom i radošću u srcu, nakon 175 godina, pristupilo gradnji novog pravoslavnog hrama u našem gradu. S obzirom na razvoj grada i povećanje broja stanovnika, duži niz godina tražili smo rešenje da izađemo u susret realnim potrebama Srpske pravoslavne crkve da svojim vernicima omogući novi prostor u kome će se moliti, radovati i tražiti utehu“.

„Mi koji verujemo u Boga, verujemo da se sve dešava po njegovoj zamisli i uvereni smo da je njegova volja da se novi pravoslavni hram u Užicu gradi u ovom našem vremenu. Bilo je potrebno strpljenje da se pronađe i privede nameni lokacija opredeljena za izgradnju novog pravoslavnog hrama, ali Bogu hvala, čim su se stekli uslovi, grad je omogućio da Srpska pravoslavna crkva dobije plac od 40 ari, iznad nekadašnje kasarne u Krčagovu. Postavljen je kamen temeljac, a angažovanjem javnih, kao i privatnih preduzeća u Užicu obavljeni su početni radovi na objektu i pristupnim putevima“, rekao je Petković i dodao da je temelje buduće crkve u Krčagovu, posvećene Pokrovu presvete Bogorodice osveštao Vladika Justin sa sveštenstvom Crkve Užičke, prošle godine, u okviru programa obeležavanja Dana grada.

Projekat izgradnje Crkve Pokrova presvete Bogorodice prisutnima je prezentovala arhitekta Ruža Penezić, koordinator za urbanizam i razvoj u JP „Užice razvoj“.

Svečanost je svojim izvedbama ulepšao dečiji crkveni hor „Đurđevak“ koji je u više navrata izmamio aplauze donatora, a nastupio je i crkveni hor „Sveti Đorđe“.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nastavak „miholjskog leta“: U utorak jutro sveže, tokom dana toplo, a evo kada nas očekuje preokret

Oglasna Tabla

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla

Etno samit „TradicijaNova“

Oglasna Tabla

Požega: Ima da nas ima!

Oglasna Tabla

Osam medalja za karate klub „Uniline Sevojno“ u Čačku

Oglasna Tabla

“Krasnaja” Milica Ješić diplomirala u Sankt Peterburgu, pa se vratila u Srbiju da radi (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jednostavan i sočan: Kolač sa jabukama i pudingom kakav još niste jeli!

Oglasna Tabla