OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Održani šesti “Dani pastrmke” u Ljubišu

Čajetina – Zlatiborsko selo Ljubiš, poznato po svojim kupalištima, ribnjacima pastrmke, etno restoranima domaće kuhinje, najdužem zipp line-u, a od davnina čuveno po umnim i otresitim ljudima, velikanu srpske hidrotehnike Pećinaru, generalu Krsti Smiljaniću, pesniku Zlatibora Ljubivoju Ršumoviću, zadnjih godina najviše se diči jednom specifičnom manifestacijom za ovaj kraj – Danama pastrmke.

Ovogodišnji, šesti po redu “Dani pastrmke” održani pod sloganom “Ljubišnica je večna dok joj je pastrmka verna” bili su idealno mesto za takmičenje u pripremi jela od pastrmke u blizini kafane „Pećinar“, ali i degustaciju iste.

Manifestaciju je otvorio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalivši se svim učesnicima i posetiocima na doprinosu koji daju. Takođe, napomenuo je da svake godine Ljubiš poseti sve veći broj gostiju iz okoline i regiona, i da se uprkos pandemiji tradicija održavanja ove autentične i lepe manifestacije nastavlja.
Takmičari su bili na visini zadatka, vedrog duha i dobrog raspoloženja. Svako je ribu spremao na svoj način, uz dekoraciju ili belo vino, a u konkurenciji je bilo pet ekipa, pa se miris čorbe i ribe brzo proširio dolinom reke.

Stručni žiri nije imao lak zadatak, ali nakon degustacije i ocenjivanja doneo je odluku da je najbolju i najukusniju pastrmku su pripremili mladi Dobrica Terzić i njegova ekipa, a najuspešniji u pripremanju riblje čorbe bili su dugogodišnji učesnici, ekipa „S koca i konopca“ iz Arilja.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje proizvođača kalifornijske pastrmke „Ljubiška pastrmka“ i Mesna zajednica Ljubiš, a pokrovitelji su opština Čajetina, TO Zlatibor, SC Čajetina i Zlatiborski eko agrar.

 

TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla