ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Одржане Јавне расправе о просторном снабдевању топлотом и одрживој енергетској политици града Ужица

Програм просторног снабдевања топлотом за период од 2022‒2030. године  за Град Ужице презентован је током отвореног састанка, одржаног у понедељак 9. јануара у оквиру Јавне расправе, која је трајала у претходних месец дана.

Програм осмишљен са циљем да  се утврде технички одговарајући системи грејања који остављају најмање последице по животну средину  и  климу  у различитим просторним обухватима, између осталог, предвиђа и дефинисање  различитих приоритетних мера за свако подручје. Предложене мере, како се могло чути, односе се на  унапређење енергетске ефикасности система даљинског грејања али и реализацију активности које ће допринети побољшању квалитета ваздуха и смањењу емисија CO2.

Пре усвајања овог документа биће размотрени и сви предлози и сугестије грађана, удружења и организација који су пристигли у оквиру поступка Јавне расправе.

Такође у понедељак 9. јануара одржан је отворени састанак у оквиру Јавне расправе о Комуникационој стратегији за промоцију одрживе енергетске политике Града Ужица 2022-2026.

Подизање свести, информисање, јачање кредибилитета и повећање укључености главни су циљеви ове стратегије, коју на основу свих досадашњих искустава везаних за област енергетике, заштите животне средине и урбане мобилности израђују МЕЕМП тим и енергетски тим града Ужица.

Оба документа су израђена кроз “Пројекат енергетске ефикасности и управљања енергијом у општинама у Србији (ПЕЕУЕО)”, а на основу потписаног споразума Владе Републике Србије и Владе Швајцарске Конфедерације. Нацрте докумената је припремио Конзорцијум за реализацију пројекта чији су представници Слађана Јевремовић и Зоран Божанић заједно са представницима стручних служби града Ужица учествовали у Јавној расправи.

Град Ужице/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица