Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржане Јавне расправе о просторном снабдевању топлотом и одрживој енергетској политици града Ужица

Програм просторног снабдевања топлотом за период од 2022‒2030. године  за Град Ужице презентован је током отвореног састанка, одржаног у понедељак 9. јануара у оквиру Јавне расправе, која је трајала у претходних месец дана.

Програм осмишљен са циљем да  се утврде технички одговарајући системи грејања који остављају најмање последице по животну средину  и  климу  у различитим просторним обухватима, између осталог, предвиђа и дефинисање  различитих приоритетних мера за свако подручје. Предложене мере, како се могло чути, односе се на  унапређење енергетске ефикасности система даљинског грејања али и реализацију активности које ће допринети побољшању квалитета ваздуха и смањењу емисија CO2.

Пре усвајања овог документа биће размотрени и сви предлози и сугестије грађана, удружења и организација који су пристигли у оквиру поступка Јавне расправе.

Такође у понедељак 9. јануара одржан је отворени састанак у оквиру Јавне расправе о Комуникационој стратегији за промоцију одрживе енергетске политике Града Ужица 2022-2026.

Подизање свести, информисање, јачање кредибилитета и повећање укључености главни су циљеви ове стратегије, коју на основу свих досадашњих искустава везаних за област енергетике, заштите животне средине и урбане мобилности израђују МЕЕМП тим и енергетски тим града Ужица.

Оба документа су израђена кроз “Пројекат енергетске ефикасности и управљања енергијом у општинама у Србији (ПЕЕУЕО)”, а на основу потписаног споразума Владе Републике Србије и Владе Швајцарске Конфедерације. Нацрте докумената је припремио Конзорцијум за реализацију пројекта чији су представници Слађана Јевремовић и Зоран Божанић заједно са представницима стручних служби града Ужица учествовали у Јавној расправи.

Град Ужице/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА