ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Одржана трибина „Србија коначно на добром путу“ у Ужицу

Синоћ у Клубу привредника у Ужицу опозициони лидери Демократске странке др Зоран Лутовац, покрета Србија центар – Срце Здравко Понош, Заједно Небојша Зеленовић и Зелено левог фронта – Не давимо Београд Ђорђе Павићевић, учествовали су на трибини – „Србија коначно на добром путу“ у Ужицу.
На грађанским протестима је дошло до синергије између грађана и политичара, изјавио је председник Демократске странке др Зоран Лутовац на трибини – „Србија коначно на добром путу“.

Он каже да ових протеста не би ни било да имамо уређену државу. Имали бисмо професионалне медије са националном покривеношћу, РТС би био јавни сервис, а не сервис Александра Вучића, оставке би поднели или би били разрешени они који су одговорни, не би било таблоида који пласирају дезинформације и шире мржњу. Дакле, да постоји уређена држава механизми саморегулације би све одрадили сами и не бисмо имали ни протесте ни захтеве.

Оно што је најзначајније јесте то што је наше друштво доказало да, и поред више од деценије разарања, није сасвим уништено. Грађани који протестују су по свом профилу покретачка снага културне, политичке и привредне обнове друштва без које нема просперитета. Ефекат ових протеста је такав да грађани сами осећају да су промене почеле и да су незаустављиве“, казао је председник ДС-а и нагласио да су протести грађана против насиља пробудили наду да можемо да постанемо нормално друштво, друштво правде и да можемо да имамо нормалну уређену државу. Дакле, ову битку ће добити онај ко буде имао мање неизнуђених грешака.

Лутовац указује и да је у Србији уз помоћ аутократе на сцени стаболократија, али се мењају и ставови међународне заједнице. У овом случају је мање битан став појединих представника светских сила, колико је значајно то што се међународна јавност уверила у природу Вучићевог режима, на шта већ годинама упозоравамо. Све највеће светске медијске куће су пратиле и протесте и контрамитинг и све је раширеније уверење да режим Александра Вучића нема ни изблиза ону подршку коју је имао некада. Такође, све је израженији његов имиџ непоузданог и неуравнотеженог аутократе, заштитника организованог криминала. Дакле, прва тема је испуњавање захтева грађана, а онда смењивост на слободним и поштеним изборима ка стварању нормалног друштва и уређене државе.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула