ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Održana skupština FK Sloga

Požega, 26. februar 2020. – U velikoj sali SO Požega, održana je Skupština fudbalskog kluba Sloga, koja je počela minutom ćutanja za dvojicu članova Skupštine, Miroslava Karića Pepu i Radivoja Štulovića, koji su preminuli između dva zasedanja.

Skupštini je prisustvovalo 19, od 33 člana, čime je ispunjen kvorum za odlučivanje.Na početku je usvojen zapisnik sa prethodne sednice, a potom se prešlo na finansijski izveštaj za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine. Predsednik kluba, Ivan Radović, govoreći o finansijskom izveštaju, saopštio je da je u toku pošle kalendarske godine klub potrošio nešto više od 19 miliona dinara.

Klub je u potpunosti obezbedio kompletan budžet, tako da je godina okončana bez dugovanja. Fudbalski klub Slogu su finansijski pomogli Opština Požega, kroz redovno finansiranje sportskih klubova, dok je ostatak sredstava obezbeđen preko sponzora i prijatelja kluba.

Prema rečima predsednika Radovića, najviše novca je potrošeno na stipendije igrača, kao i plate svih trenera, od seniorskog pogona do mlađih kategorija. Isplaćeni su i svi dobavljači, tako da FK Sloga u novu kalendarsku godinu ulazi bez finansijskih opterećenja.

Članovi Skupštine su jednoglasno usvojili finansijski izveštaj za 2019. godinu.

Ivan Radović je, osvrćući se na proteklu godinu, rekao da trenutna pozicija na tabeli ne zadovoljava rukovodstvo kluba, ali ambicije i u ovoj godini ostaju iste – plasman u viši rang.

FK Sloga, ove godine, slavi 100 godina postojanja, tako da je sledeća tačka bila plan proslave jubileja. Predsednik Ivan Radović je, članovima Skupštine, predložio Organizacioni odbor za proslavu stogodišnjice kluba, na čijem će čelu biti predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović. Za članove odbora su predloženi Miroslav Kovačević – načelnik Opštinske uprave, Aleksandar Đurić – privrednik, Vasilije Čarapić – direktor ED Požega i Ivan Radović.

Oni će u narednom periodu pripremiti predlog proslave, koja će trajati od jula meseca, pa do jeseni. U planu su turniri, svečana akademija,koncerti, a razmišlja se i o štampanju monografije kluba.

I ovaj predlog je jednoglasno usvojen uz “amandmane” da se Organizacioni odbor, u narednom periodu, dodatno proširi.

U izjavi po završetku Skupštine predsednik kluba Ivan Radović je, u izjavi za medije, rekao da je ponosan na činjenicu da klub nema dugovanja, po čemu je jedinstven u ovom kraju, jer sve svoje obaveze servisiraju na vreme. Radović je istakao i činjenicu da ga raduje proslava veka postojanja kluba, što je veliki jubilej, koji će biti obeležen na dostojanstven način.

Po okončanju Skupštine medijima se obratio i Ivan Čančarević, koordinator mlađih selekcija FK Sloga. Osvrnuo se na istorijat kluba, rezultate, aktuelni trenutak, kao i na planove požeškog srpskoligaša. I on je podsetio na važnost jubileja, koji klub slavi ove godine.

Izvor: radiopozega.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице