Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржана прва Трибалион трка на Златибору (видео)

Осма Трибалион трка са препрекама одржана је први пут на Златибору. Ова популарна манифестација је окупила скоро две хиљаде учесника који су дошли да тестирају своје лимите, уживају у дружењу и погледу који ова планина нуди. Иако време није ишло на руку, трка је одржана без икаквих сметњи.

„Ово је адреналинска трка која се одржава у лепим и ружним временским условима. Данас није било сјајно али су људи задовољни и то је најбитније. Ово је осма Трибалион трка а први пут на Златибору на Торнику тако да је и нама ово први пут да се дислоцирамо са Таре на којој смо до сада били. Природа је прелепа, руте су по нама биле добре, сачекаћемо утиске учесника и то нам је најрелевантније“, рекао је Драгиша Николић, Трибалион организатор.

У организацији трибалион тима за постављање препрека је била задужена екипа која је месец дана боравила на Златибору. Трка се састојала од две стазе, једне краће од 12км и дуже од 22км. На дужој стази је био укључен и прелаз преко Рибничког језера да тестира најспремије, а пред учесницима су били и манки бар, пењање уз канап, пузање кроз блато, бацање копља и многи други изазови.

„Жаргонски да се изразим, добили смо планину на руке па смо ми правили руту. Део екипе који се бави рутама и препрекама је боравио овде месец дана и само постављање препрека траје доста дуго“.

Суштина трке није само у гурању граница издржљивости већ и у упознавању и дружењу. У трибалион каравану постоје летње и јесење трке, а у плану је и организовање зимских догађаја на којима би учествовало мање људи.

„С обзиром да је ово период након одмора, људи нису у пуном тренингу као што су на пролеће, онда нам је ово најмасовнија јесења трка до сада. Мајска трка ће вероватно бити одржана на Тари а постоје и неке идеје о зимским тркама“.

Трибалион трка је јединствена и једна од масовнијих организација која окупља људе из разних крајева Србије, Балкана и шире. Трка на Тари је већ препознатљива, а ово је нови корак да се упознају нови предели, али и да се искористе потенцијали Златибора у сврху дружења. Упознавање нове врсте спорта и рекреације на Златибору се очекује и убудуће јер је у плану прављење нових рута и поновно окупљање.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас променљиво време, киша местимично

ОГЛАСНА ТАБЛА