ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Одржана прва обука у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“ (видео)

У просторијама библиотеке Љубиша Р. Ђенић у Чајетини одржана је прва обука за израду пројектних предлога и обезбеђивање средстава у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“. Пројекат реализује удружење грађана „Златиборски круг“ у сарадњи са општином Чајетина, са циљем да се пружи подршка представницима рањивих група у локалној заједници, пре свега деци са сметњама у развоју.

Удружење грађана „Златиборски круг” из Чајетине је половином новембра прошле године отпочело реализацију једногодишњег пројекта  „Партнерство у заједници – решење кризе“. У току трајања пројекта предвиђене су обуке за стручњаке из различитих области а све у циљу побољшања квалитета живота особа са сметњама у развоју, нарочито деце са сметњама у развоју и њихових породица у периодима ванредних ситуација, пандемија и других криза.

„Поучени искуством од претходних година дошли смо до тога да је важно обучити све оне који раде са особама са сметњама у развоју и читаву заједницу и применити један интегрисан и целовит приступ који укључује све релевантне организације и институције, локалну управу и Удружења, како бисмо у свим сферама омогућили таквој деци да што лакше преброде те кризне ситуације. Ова обука је намењена свим представницима локалних, јавних предузећа, удружења, образовних институција. Садржај обуке је писање предлога пројеката и обезбеђивање средстава за реализацију програма који помажу деци са сметњама у развоју“, рекла је Весна Белчевић, ПР Удружења грађана „Златиборски круг“.

Обуку реализују стручњаци из Регионалне развојне агенције Златибор у трајању од два дана и тема обуке јесте израда предлога пројеката  за побољшање положаја особа са сметњама у развоју на територији општине Чајетина.

„Циљ ове обуке јесте да сви полазници стекну нека основна знања како и где да пронађу одговарајуће позиве, како и на који начин да читају те позиве, да упореде своје пројектне идеје а затим да те пројектне идеје кроз методологију коју ћемо ми данас овде представити, формулишу у конкретан пројекат и тај пројекат предају потенцијалном донатору и обезбеде средства за њих и на тај начин реше одређене проблеме, не само за особе са сметњама у развоју, већ и за ширу заједницу“ каже Дејан Нешевић, Регионална развојна агенција Златибор.

Пројекат Партнерство у заједници се реализује кроз програм ЕУ ПРО Плус, који подржавају Влада Републике Србије и Европска Унија.

Извор-видео: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“