Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Одржана прва обука у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“ (видео)

У просторијама библиотеке Љубиша Р. Ђенић у Чајетини одржана је прва обука за израду пројектних предлога и обезбеђивање средстава у оквиру пројекта „Партнерство у заједници – решење кризе“. Пројекат реализује удружење грађана „Златиборски круг“ у сарадњи са општином Чајетина, са циљем да се пружи подршка представницима рањивих група у локалној заједници, пре свега деци са сметњама у развоју.

Удружење грађана „Златиборски круг” из Чајетине је половином новембра прошле године отпочело реализацију једногодишњег пројекта  „Партнерство у заједници – решење кризе“. У току трајања пројекта предвиђене су обуке за стручњаке из различитих области а све у циљу побољшања квалитета живота особа са сметњама у развоју, нарочито деце са сметњама у развоју и њихових породица у периодима ванредних ситуација, пандемија и других криза.

„Поучени искуством од претходних година дошли смо до тога да је важно обучити све оне који раде са особама са сметњама у развоју и читаву заједницу и применити један интегрисан и целовит приступ који укључује све релевантне организације и институције, локалну управу и Удружења, како бисмо у свим сферама омогућили таквој деци да што лакше преброде те кризне ситуације. Ова обука је намењена свим представницима локалних, јавних предузећа, удружења, образовних институција. Садржај обуке је писање предлога пројеката и обезбеђивање средстава за реализацију програма који помажу деци са сметњама у развоју“, рекла је Весна Белчевић, ПР Удружења грађана „Златиборски круг“.

Обуку реализују стручњаци из Регионалне развојне агенције Златибор у трајању од два дана и тема обуке јесте израда предлога пројеката  за побољшање положаја особа са сметњама у развоју на територији општине Чајетина.

„Циљ ове обуке јесте да сви полазници стекну нека основна знања како и где да пронађу одговарајуће позиве, како и на који начин да читају те позиве, да упореде своје пројектне идеје а затим да те пројектне идеје кроз методологију коју ћемо ми данас овде представити, формулишу у конкретан пројекат и тај пројекат предају потенцијалном донатору и обезбеде средства за њих и на тај начин реше одређене проблеме, не само за особе са сметњама у развоју, већ и за ширу заједницу“ каже Дејан Нешевић, Регионална развојна агенција Златибор.

Пројекат Партнерство у заједници се реализује кроз програм ЕУ ПРО Плус, који подржавају Влада Републике Србије и Европска Унија.

Извор-видео: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хаварија у Коштици, нормализација водоснабдевања до 16 часова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Стопића пећини уређена нова стаза дужине 60 метара ( видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечан рачун за гас биће већи за око 1.400 динара?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Настојаћемо да поскупљење струје и гаса буде што мање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење ССП -Ужице: Зашто је важно да Ужице има свој азил за псе!

ОГЛАСНА ТАБЛА