0.9 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized UŽIČKE VESTI

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „SRBIJA 1217“

Sinoć je u Narodnoj biblioteci Užice, Društvo istoričara Užica, povodom 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, organizovalo promociju knjige „Srbija 1217“, na kojoj su govorili autori: dr Siniša Mišić i dr Radivoj Radić, doktori istorijskih nauka i profesori na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Profesori su u punoj sali Narodne biblioteke prisutnoj publici govorili o značaju koje nosi ovaj datum i događaj kao i o spoljnoj politici Nemanjćkih vladara iz tog vremena, koja se pokazala izuzetno plodotvornom za srpsku državu.

Nakon promocije publika je postavljala pitanje profesorima, a kao i na promociji „Srbija 1914-1918“ u utorak, i sinoć su u zainteresovanosti i postavljanju pitanja prednjačili mladi.

Društvo istoričara Užica na ovaj način kao i svečanom akdemijom, koju će organizovati u oktobru mesecu U Užicu obeležva 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, kao značajan jubilej naše nacionalne istorije.

    

Izvor:Društvo istoričara Užica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dve decenije od strašnog zločina!

Oglasna Tabla

Probni popis stanovnika Srbije u aprilu

Oglasna Tabla